Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις στην Τουρκία, η επίσκεψη της Τρόικας, το ΦΠΑ και τα φορολογικά κυριαρχού στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Τρίτης.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ου μπλέξεις. Επιστροφές μαρτύριο από την Εφορία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από «ιερά εξέταση» θα περνάει το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογουμένους που με βάση τα στοιχεία της εκκαθάρισης έχουν λαμβάνειν επιστροφή φόρου πάνω από 100 ευρώ! Αμέσως μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, το σύστημα TAXISnet

θα κάνει μια πρώτη εκκαθάριση και στις περιπτώσεις που προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 100 ευρώ ο φορολογούμενος θα ειδοποιείται από το σύστημα (αυτοστιγμεί) ότι πρέπει να περάσει για έλεγχο από την Εφορία προτού εισπράξει τα χρήματα που δικαιούται".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο τοπίο στη φορολογία ακινήτων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανατροπές στη φορολογία των ακινήτων φέρνει το σχέδιο του υπ. Οικονομικών που αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο. Προβλέπονται ελαφρύνσεις για την πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ και επιβαρύνσεις για τις πολυτελείς και μεγάλες κατοικίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Βλαντιμίρ Πούτιν=1453!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που η Τουρκία φλέγεται και ενώ κατεβαίνει στο Αιγαίο το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», η Λεξαριθμία της Ελληνικής Γλώσσας είναι σαφής: Βλαντιμιρ Πουτιν=1453!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελάφρυνση δανειοληπτών με εισόδημα έως 25.000 ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η δόση δεν θα υπερβαίνει το 30% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος για 48 μήνες. Ειδικό καθεστώς για νοικοκυριά με έσοδα έως 15.000 ευρώ. Μηδενική δόση για 4 χρόνια για ανέργους. Ποια δάνεια μπαίνουν στη ρύθμιση και με ποιες προϋποθέσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Συντάξεις: χάος σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Εβδομήντα χιλιάδες δικαιούχοι του ΕΚΑΣ στον ΟΑΕΕ δεν πήραν αυτό το μήνα αναδρομικά το επίδομα, εξαιτίας της καθυστέρησης στους ελέγχους. Επίσης άλλοι 50.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ από το ΙΚΑ «έχασαν» το επίδομα επειδή η Εφορία έκρινε πως το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν συμβαδίζει με το πραγματικό δηλωθέν. Χθες κόπηκαν άλλες 55.614 συντάξεις στα υπόλοιπα Ταμεία, καθώς οι συνταξιούχοι δεν έχουν δηλώσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ενώ από την περασμένη εβδομάδα άλλοι 40.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν πήραν σύνταξη".

ΕΣΤΙΑ: "Επανεκκίνησις των επιχειρήσεων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Η Alpha Bank, που, όπως ανεκοινώθη, είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα η οποία υπερκάλυψε (κατά ποσοστό 165%) την απαιτούμενη ελάχιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέως για την ανακεφαλαιοποίησή της, προβαίνει τις ημέρες αυτές σε διαφημιστική εκστρατεία με μήνυμα την «επανεκκίνηση των επιχειρήσεων»".

Η ΑΥΓΗ: "Πρώτα η κοινωνία, μετά οι δανειστές".

Η εφημερίδα επισημαίνει "η φτώχεια και η εξαθλίωση διαψεύδουν το success story του Σαμαρά. Οικογένειες με 800.000 μέλη δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο. 2.500.000 πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας. Αλ. Τσίπρας: Καλώ τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται. Μην τολμήσουν οι τράπεζες να κάνουν κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. Θα μας βρουν μπροστά τους!".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μαγική εικόνα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πασχίζει να πείσει η κυβέρνηση ότι έρχεται η ανάπτυξη και ότι υφαίνεται μεθοδικά το «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας. Μόλις χθες μάθαμε ότι τζάμπα είχε στηθεί η φιέστα για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων καθώς η Ε.Ε. δεν έχει εγκρίνει ακόμα τη συμφωνία Δημοσίου - εργολάβων, που δηλώνουν ότι τα έργα θα αρχίσουν το φθινόπωρο".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Ρύθμιση-εμπαιγμός για τα νοικοκυριά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με τους σκληρούς όρους που έχουν τη σφραγίδα της Τρόικας κατατέθηκε τελικά χθες το περιβόητο σχέδιο νόμου για το «Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στον Ν.3869/2010», καθώς η σώρευση μιας σειράς από προϋποθέσεις που τίθενται αφήνει ουσιαστικά εκτός την πλειονότητα των δανειοληπτών. Η νέα ρύθμιση έχει έξι περιορισμούς, που αν δεν πληρείται έστω και ένας από αυτούς τότε ο δανειολήπτης δεν μπορεί να ενταχθεί".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ο Ερντογάν τραβάει το σχοινί".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση στα 10 χρόνια της πρωθυπουργίας του δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το πρωτοφανές κύμα των διαδηλώσεων, που συνεχίζονταν για τέταρτη ημέρα χθες, έχοντας επεκταθεί σε 67 πόλεις σε όλη την Τουρκία. «Ρίχνοντας λάδι στη φωτιά», ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους διαδηλωτές υποκινούμενους και τους κατηγόρησε ότι «βαδίζουν χέρι χέρι με τους τρομοκράτες»".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ενοίκια: σίγουροι τρόποι για να πάρετε τα λεφτά σας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το ένα τέταρτο των ενοικίων που εισπράττετε, αν φυσικά το εισπράττετε, πάει υπέρ του δημόσιου κορβανά. Οπότε το να νοικιάζεται το σπίτι σας και να μην πληρώνεστε είναι αν μη τι άλλο διπλή χασούρα. Οπότε το να διασφαλίσετε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την είσπραξη των ενοικίων που σας χρωστάνε είναι επιτακτική ανάγκη για να τα βγάλετε πέρα και να μην βάλετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αντιμετωπίστε την απαίτηση του κράτους για είσπραξη φόρων από εισοδήματος που δεν υπάρχουν".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αναμένοντας την ...τρόικα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μόνο «περίπατος» δεν θα είναι η νέα έλευση της τρόικας στη χώρα, αφού θα προσπαθήσουν να πιέσουν την ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες τις υποσχέσεις αλλά και τις εκκρεμότητες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης του τρίτου τριμήνου που είναι 3,3 δισ.ευρώ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εφαλτήριο για νικηφόρους αγώνες και διέξοδο για το λαό η Λαϊκή Συμμαχία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που υποφέρει, να εκφράσει σε ενιαία κατεύθυνση την πάλη της εργατικής τάξης με τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τη λαϊκή οικογένεια. Παλεύει για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και κατευθύνει τη δράση της για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ρύθμιση-πακέτο για τα στεγαστικά δάνεια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρύθμιση - πακέτο για περισσότερα από 150.000 νοικοκυριά που έχουν στεγαστικά δάνεια προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Προσφέρει διευκολύνσεις για δανειολήπτες που δεν έχουν καθυστερήσει τις πληρωμές, δίνοντάς τους 48μηνη περίοδο με μηνιαία δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματός τους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Καταδίκη υπαλλήλου εισπρακτικής εταιρείας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα αισιοδοξίας για τις τρεις τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αισιοδοξία του ότι μετά την Alpha και οι τράπεζες Εθνική και Πειραιώς θα καταφέρουν να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια για το ελάχιστο 10% στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να διατηρηθεί ο ιδιωτικός τους χαρακτήρας, εξέφρασε ο Γ. Προβόπουλος".

ΚΕΡΔΟΣ: "Με το σταγονόμετρο εξοφλεί το Δημόσιο τις οφειλές του!...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με ρυθμούς χελώνας προχωρεί η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, καθώς παρά τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 4,2 δισ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών, στην αγορά κατευθύνθηκαν μόνο 2,9 δισ. ευρώ στο τετράμηνο του έτους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η γραφειοκρατία ροκανίζει τις πληρωμές προς ιδιώτες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τη μορφή σταγόνας φτάνουν στην οικονομία τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προμηθευτές, λόγω γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα οι πληρωμές να υπολείπονται των στόχων του μνημονίου και των δεσμεύσεων της κυβέρνησης και να περιορίζεται η ρευστότητα. Μέχρι και το Μάιο εγκρίθηκε η πληρωμή χρεών ύψους 4,24 δισ. ευρώ, από τα 8,16 ευρώ που ήταν συνολικά τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά τα ποσά που έφτασαν στους τελικούς αποδέκτες περιορίστηκαν σε 2,86 δισ. ευρώ".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, alpha bank, η εφημεριδα, τα νεα, ΦΠΑ, δημοκρατια, taxisnet, ωρα, αιγαιο, ελευθεροτυπια, ικα, οαεε, επιδομα, αφμ, αμκα, εστια, alpha, τραπεζες, συμμετοχή, αυγη, success, σαμαρας, τσιπρας, εφημεριδα, ελλαδα, τίθενται, νέα, καθημερινη, διαδηλωσεις, νικη, τροικα, εκκρεμότητες, ριζοσπαστησ, δραση, βουλη, μακεδονια, κερδοσ, ναυτεμπορικη, μνημονιο, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, εφημεριδα δημοκρατια, www.taxisnet.gr, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, τραπεζα πειραιως, ογα επιδοματα, φορολογια 2013, αμκα μου, κοινωνια, αυγη, αφμ, δανεια, εθνικη, εφορια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, πειραιως, πρωτοσελιδα, υπουργειο οικονομικων, φτωχεια, ωρα, alpha, αγορα, αγωνες, αισιοδοξια, βραδυ, δημοσιο, δρομος, ευρω, εκκαθαριση, εκκρεμότητες, εκστρατεια, εβδομαδα, εργα, εξι, ερντογαν, ερχεται, εφημεριδα, κυβερνηση, κυμα, κυρια, λαδι, λεφτα, μηνες, μορφη, νικη, εξοφληση, οικογενεια, ουσιαστικα, οφελος, προβληματα, ρυθμιση, σαφης, συμμετοχή, σπιτι, στεγαστικα δανεια, σφραγιδα, σχεδιο, τίθενται, τουρκια, φυσικα, φιεστα, φορολογια, χερι, χαος, χωρα, υπουργειο, μπροστα, πακετο, success, τραπεζα, θεματα
Τυχαία Θέματα