Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι 21 πρώτες συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων φορέων, οι συνομιλίες κυβερνητικών αξιωματούχων για το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η ομιλία Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και η επίσκεψη Μπαρόζο στην Αθήνα, είναι τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έρχεται αύριο ο Μπαρόζο»

Η

εφημερίδα γράφει ότι «με ένα ταξίδι - εξπρές και τη διάθεση να αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή του στην τιτάνια προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις καταφθάνει αύριο στην Αθήνα, πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μ. Μπαρόζο».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Μοιραίες μέρες για την Ελλάδα προβλέπουν οι Γερμανοί...»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η γερμανική έκδοση των Financial Times κάνει λόγο για μοιραίες μέρες για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας στον υπότιτλό της: "Η ανακούφιση μετά τις εκλογές στην Αθήνα κράτησε μόνο λίγο. Η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είναι και πάλι εντελώς ανοιχτή"».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η Ρεπούση ξαναχτυπά»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η γνωστή για τις προκλητικές και εθνικά απαράδεκτες θέσεις της περί "συνωστισμού" στη Σμύρνη κατά την εθνική καταστροφή του 1922 Μαρία Ρεπούση ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά, με την ιδιότητα της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς μάλιστα, θέλει να καταργήσει και τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό στα σχολεία!».

ΕΘΝΟΣ: «Πρώτο κύμα με 21 λουκέτα στο Δημόσιο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με την κατάργηση ή τη συγχώνευση 21 φορέων ξεκινά η περιστολή του δημόσιου τομέα. Το μόνιμο προσωπικό μετατάσσεται, ενώ οι συμβάσεις των εκτάκτων δεν ανανεώνονται. Η κυβέρνηση θα καταθέσει εντός του Αυγούστου στη Βουλή τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πινακίδα Ιδαλιου Κωδικας Νταβίντσι και ο Πράσινος Καβαλάρης της Αποκάλυψης!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το ιερό αυτό προφητικό κείμενο του Ελληνισμού διεισδύει στα άδυτα του Βατικανού, των Illuminati και ενδεχομένως αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του Νταν Μπράουν».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «"Πάρτε μέτρα, κινδυνεύετε". Το μήνυμα της ξαφνικής επίσκεψης Μπαρόζο στην Αθήνα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «επιτάχυνση των ενεργειών, ώστε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων να επανέλθει στις ράγες, έρχεται να ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο».

ΕΣΤΙΑ: «Τιμητικές αναφορές σε δύο Έλληνες»

Η εφημερίδα επισημαίνει «τιμητικές αναφορές σε δύο Έλληνες, τον Νικόλα Τομπάζη επικεφαλή σχεδιαστή του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari από Ισπανό πρωταθλητή και τον Ηλία Γυφτόπουλο πρωτοπόρο της εποχής του στην θερμοδυναμική από κορυφαίο πανεπιστήμιο».

Η ΑΥΓΗ: «Κρεμασμένοι από την τρόικα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «"και παραπάνω από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί" δήλωσε αποφασισμένος να υλοποιήσει ο Αντ. Σαμαράς για να φανεί "αξιόπιστος" έναντι

Keywords
Τυχαία Θέματα