Ο Τύπος της Τετάρτης

Το βήμα σημειωτόν στις αποκρατικοποιήσεις και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, η νέα εκτόξευση του ελλείμματος, η αναβολή για ένα μήνα του σκληρού πακέτου μέτρων, το «Δώρο» στους βουλευτές από το παράθυρο και η μεθόδευση της φυγής από το Δημόσιο 200.000 υπαλλήλων κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Ταφόπλακα» για τους συμβασιούχους
η νέα ρύθμιση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ταφόπλακα στις ελπίδες δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων που περιμένουν να γίνουν «αορίστου χρόνου», έρχεται να βάλει η νέα ρύθμιση που προετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του μνημονίου και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του «ΑΤ» θα παρατείνει το όριο των διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέχρι και τους 36 μήνες, χωρίς τη δυνατότητα μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου, ενώ σήμερα το απώτατο όριο είναι μέχρι 24 μήνες".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκθετος ο Παπούλιας για παραβίαση του Συντάγματος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εγκαλούν για την πραξικοπηματική επιβολή του Μνημονίου, με καταστατικά ακλόνητα επιχειρήματα, δύο από τους νομικούς κολοσσούς της χώρας, ο πατριάρχης των Ελλήνων συνταγματολόγων (και νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου), Γιώργος Κασιμάτης, και ο καθηγητής Κώστας Μπέης, που μετά τη χθεσινή τους έκρηξη αποκαλύψεων από το βήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών στη διάρκεια ειδικής ημερίδας, έθεσαν οριστικά τον Κάρολο Παπούλια εκτός κριτικής ασυλίας για τα δεινά του τόπου".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δώρο στους βουλευτές από το παράθυρο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οπαδοί του αρχαίου ρητού «πενία τέχνας κατεργάζεται» αποδεικνύονται οι Ελληνες βουλευτές, οι οποίοι φαίνεται πως είναι πιο ευρηματικοί από τους υπόλοιπους εργαζομένους, αφού βρήκαν τρόπο να καλύψουν μέρος από την περικοπή του δώρου του Πάσχα".

  
ΕΘΝΟΣ: "Πάρτε μέτρα για απάτη και φοροδιαφυγή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε παραινέσεις προς την κυβέρνηση προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Ζήτησε καταπολέμηση της απάτης, της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας. Επισήμανε ότι στις θυσίες που γίνονται, πρέπει να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η άχραντη εικόνα Του αλλάζει θέσεις στην αγκαλιά της Παναγιάς!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όποιος κι αν προσέλθει στην Αγία Τριάδα, στην Κάλυμνο, ευθύς αμέσως θα διαπιστώσει ότι, πράγματι, συντελείται ένα θαύμα!... Η εμφάνιση του Χριστού στην εικόνα της Παναγίας είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Και ο πλέον δύσπιστος θα το διαπιστώσει επί τόπου!... Και όχι μόνον αυτό, αλλά και ότι η μορφή του Χριστού μετακινείται!!! ".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μεθοδεύουν τη μεγάλη φυγή 200.000 δημοσίων υπαλλήλων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την πόρτα της... εξόδου σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους ανοίγει η κυβέρνηση, η οποία δρομολογεί δραματικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, που ισχύουν εδ
Keywords
Τυχαία Θέματα