Ο Τύπος της Τετάρτης

Η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων που ζητά το Eurogroup για νέα βοήθεια, η επανεξέταση του προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής και αποκρατικοποιήσεων και η τελική πρόταση του υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων κυριαρχούν, μεταξύ άλλων, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο πογκρόμ κατα δημοσίων υπαλλήλων...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μόνιμα θύματα της εργατοκτόνας πολιτικής της «νεοθατσερικής» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
έχουν μετατραπεί οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους οποίους ετοιμάζεται (εκτός από το κόλπο των μετατάξεων) και νέος γύρος απολύσεων, με το πρόσχημα της μη παραγωγικότητάς τους".

   
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αντώνη πρόσεξε μην αυτοκτονήσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μοναδική λύση γρήγορα εκλογές, άμεση έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή στην δραχμή. Αυτό πρέπει να είναι η απάντηση στους ξένους τοκογλύφους και απατεώνες που ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους και ζητούν να εκποιήσουν την κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας για ένα ψωροδάνειο που θα πάει σε τοκογλυφικά επιτόκια".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο κόμπος στο χτένι!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες για την κυβέρνηση, η οποία, μπροστά στην πλήρη αποκάλυψη των αδιεξόδων της, καταφεύγει σε διάφορες μεθοδεύσεις για να «κρατηθεί» στην εξουσία και να συνεχίσει να κατακρεουργεί με τις αποφάσεις και τα συνεχή πακέτα μέτρων την ελληνική κοινωνία...".

  
ΕΘΝΟΣ: "Η λίστα με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το τελικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων προβλέπει ενοποιήσεις τμημάτων ακόμα και διαφορετικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Η λίστα είναι έτοιμη. Λαμβάνεται πρόνοια για ενιαίο σύστημα προμηθειών. Ανασυγκροτούνται διοικητικές υπηρεσίες και κλινικές".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ερμαια οι χριστιανοί στα νύχια των χειριστών της... διαβολοκάρτας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "και οι εξουσιοδοτημένοι χειριστές και οι ονομαζόμενοι «χάκερ» μπορούν άνετα όχι μόνον να κατευθύνουν την ζωή μας με την «Κ.τ.Π.» αλλά και να αλλοιώνουν τα στοιχεία μας «κατά το δοκούν»!".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εκβιάζουν ευρωπαίοι-τροϊκανοί για να πάρουν την υπογραφή Σαμαρά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στέλνουν τελεσίγραφα για συναίνεση διαφορετικά δεν θα μασ δώσουν την πέμπτη δόση του δανείου. «Δεν συμφωνώ στο λάθος» η απάντηση Σαμαρά μετά τη συνάντηση με Παπούλια".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "4ετές γκρέμισμα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εθνική συναίνεση από την κοινωνία και τις κομματικές ηγεσίες για ένα 4ετές πρόγραμμα, το οποίο κατεδαφίζει ό,τι μέχρι σήμερα θεωρείται δεδομένο στην οικονομία της χώρας και είναι οι βασικοί πυλώνες της, ζήτησε επί της ουσίας χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώνστας στο συνέδριο του Economist".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οχι Σαμαρά στον εκβιασμό των Βρυξελλών".

Η εφημερίδα γράφει ότ
Keywords
Τυχαία Θέματα