Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ρουλέτα τρόμου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πυρετός στο Μέγαρο Μαξίμου! Οι κινήσεις που απομένουν στον Σαμαρά. Ο Αδωνις Γεωργιάδης με αδιανόητη δήλωση απειλεί ευθέως όσους δεν πουν «ναι» τη Δευτέρα".

ΕΘΝΟΣ: "Τελική ευθεία με γρίφους και εκπλήξεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όλα για όλα θα παιχθούν μέσα

στις επόμενες πέντε ημέρες, εν όψει της τρίτης και κρισιμότερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή τις πρόωρες εκλογές. Τα επιτελεία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θέτουν με ευθύτητα τα διλήμματα στους βουλευτές. Καθοριστική θα είναι η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και στελεχών της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ για το αν θα υπάρξει η πλειοψηφία των 180 ή κάλπες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Παΐσιος: «Αγοράστε μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν είναι καθόλου λίγοι οι φίλοι και οι φίλες, που έρχονται μαζί μας και συζητούν (γεμάτοι αγωνία) για τα μέλλοντα να συμβούν δραματικά γεγονότα..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΔΗΜΑΡ... ρημαδιό, ζυμώσεις σε ΑΝ.ΕΛ., κόμμα από ΓΑΠ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η προσωπική στρατηγική Κουβέλη οδηγεί σε αποσύνθεση το κόμμα. Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ν. Φούντα, γρίφος η στάση Ν. Τσούκαλη, Θ. Ψύρρα. Αιχμές από το βουλευτή Εβρου των ΑΝ.ΕΛ. Μ. Ουζουνίδη για την υπόθεση Χαϊκάλη, απουσία - ερωτηματικό από την «ασθενή» Μ. Κόλλια. Σκηνικό διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο να λέει σε Παπανδρέου: «Να σεβαστείς τη μνήμη του πατέρα σου»".

ΕΣΤΙΑ: "Σήμερα ένθετο Χριστούγεννα 1914"

Η εφημερίδα "τηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, ανατυπώνει και εφέτος ένα αυτούσιο φύλλο από το αρχείο της".

Η ΑΥΓΗ: "Στην 3η καίγονται"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποτελεί το καλύτερο δυνατό σενάριο για τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο μετά την αποτυχία και της δεύτερης απόπειρας να σχηματίσουν δυναμική εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή. Πρόθυμοι «ανεξάρτητοι» βουλευτές και εφεδρείες της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να σώσουν το σκάφος χωρίς τη συνδρομή κομμάτων, ενώ εξωθεσμικές παρεμβάσεις δήθεν «συναίνεσης» έχουν ως προϋπόθεση την απόσυρση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ο τελευταίος εκβιασμός"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για «εθνικό κίνδυνο» και «εθνική περιπέτεια» έκανε λόγο ο Αντ. Σαμαράς μετά τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια να εκλεγεί από τη Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θυμίζοντας το χειρότερο πολιτικό παρελθόν του, προσπαθεί να εκφοβίσει και να απειλήσει".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι 12 ψήφοι και ο χάρτης που αλλάζει"

Η εφημερίδα επισημαίνει "η μεταστροφή της στάσης 12 βουλευτών αποτελεί, ενόψει της καταληκτικής ψηφοφορίας της Δευτέρας, το «κλειδί» για την ανάδειξη του κ. Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και την αποτροπή πρόωρων εκλογών".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αναζητούνται δώδεκα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κλίμα πόλωσης με την αγωνιώδη προσπάθεια της συγκυβέρνησης να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των θετικών ψήφων στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα θα συνεχιστούν οι υπολειπόμενες έξι μέρες για την τελευταία ψηφοφορία της Δευτέρας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός να αντιτάξει την οργανωμένη πάλη του"

Η εφημερίδα αναφέρει "δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, για τη δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: «Απέναντι στη δυσοσμία ενός συστήματος που δε γιατρεύεται, απέναντι στα πολιτικά "πάρε δώσε" των άλλων δυνάμεων, στους εκβιασμούς αλλά και τις αυταπάτες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο λαός μπορεί να αντιτάξει την οργάνωση της πάλης του, την οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας του, με ακόμα πιο δυνατό, αυτή τη φορά, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας»".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η προεδρική εκλογή όμηρος της Χρυσής Αυγής"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "είναι το σενάριο-εφιάλτης του τρίτου γύρου: έχοντας 16 βουλευτές το κόμμα-εγκληματική οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου μπορεί με τη στάση του να επηρεάσει καθοριστικά το αποτέλεσμα αν προσέλθει κατευθείαν στη δεύτερη ανάγνωση. Προς το παρόν πάντως οι χρυσαυγίτες εξαπολύουν μύδρους κατά της κυβέρνησης και προαναγγέλλουν την πτώση της τη Δευτέρα".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Πέντε μέρες φαγούρα..."

Η εφημερίδα γράφει "«Μαύρος καπνός» για Πρόεδρο - Ακόμη πιο κοντά στις εκλογές. Στο Μαξίμου συνεχίζουν να ονειρεύονται σενάρια διάσπασης κομμάτων. Εσχατη λύση Σαμαρά η φυγή από την πρωθυπουργία με κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»".

Kontranews: "Ψάχνουν για αποστάτες στον Κορυδαλλό"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κινήσεις απελπισίας καταφεύγουν οι ξένοι τοκογλύφοι και ο ετοιμόρροπος κυβερνητικός συνασπισμός, μετά το χθεσινό δεύτερο στραπάτσο στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Μυστική σύσκεψη στην ΤτΕ"

Η εφημερίδα σημειώνει "το κρίσιμο δίμηνο για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου και το σχέδιο για έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "12 «βήματα» για αποφυγή των πρόωρων εκλογών"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το φάσμα των εκλογών, παρά τη διεύρυνση της υποστήριξης προς τον Σταύρο Δήμα στη δεύτερη χθεσινή ψηφοφορία, καλύπτει πλέον το πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς όλες οι πλευρές παραδέχονται ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να καταστεί άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου και να προκηρυχθούν εκλογές για την 25η Ιανουαρίου".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, χρυση αυγη, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, σταυρος δημας, δημοκρατια, σαμαρας, αδωνις, εκλογες, νεα δημοκρατια, συριζα, διλήμματα, δημαρ, ωρα, ΠΑΣΟΚ, βενιζελος, παπανδρεου, μνήμη, εστια, Χριστούγεννα, αυγη, βουλη, αποσυρση, εφημεριδα, αντ, καθημερινη, ψηφοφορία, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, ελλαδα, ποντικι, λύση, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταυροι δημοτικων εκλογων, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, εφημεριδα δημοκρατια, αποσυρση αυτοκινητων 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, εκλογες 2012, σταυροι, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, βουλευτες, μνήμη, αντ, αυγη, δημοκρατια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ομηρος, πρωτοσελιδα, ωρα, αδωνις, απε, γεγονοτα, γριφος, δευτερο, δηλωση, διλήμματα, εξι, ερωτηματικο, ερχονται, ετων, εφιαλτης, εφημεριδα, υποθεση, εκδοσεις, κυβερνηση, κλιμα, κομμα, λαδι, λύση, λογο, μαξιμου, ποντικι, σεναριο, σχεδιο, τοκογλυφοι, τριτη, φαγουρα, φυγη, φυλλο, φουντα, φορα, ψηφοφορία, ευθεια, φιλοι
Τυχαία Θέματα