Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Υγεία αναλόγως ενσήμων!»

Η εφημερίδα γράφει «σε πατρικίους και πληβείους διαχώρησε ο διοικητής του ΙΚΑ, τους ασφαλισμένους ως προς τις παροχές υγείας που θα έχουν στο μέλλον, ρίχνοντας βόμβα στα ήδη σαθρά θεμέλια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

ΕΘΝΟΣ: «Διαβατήριο για επιστροφή της τρόικας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «θέμα ημερών η επιστροφή της τρόικας, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα. Στην κορυφή της ατζέντας το δημοσιονομικό κενό, ο ΦΠΑ και τα "κόκκινα δάνεια"».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο Πούτιν απείλησε με πόλεμο τον Ερντογάν»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «"Νέα Γιάλτα"... σκίζει στα δύο την Τουρκία!!!»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η κρυφή ευκαιρία της ρύθμισης χρεών προς εφορίες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναστείλουν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2015 όλες τις πληρωμές των φόρων οι οποίοι τους καταλογίστηκαν μέχρι την 1η-10-2014, χωρίς να επιβαρυνθούν καθόλου με τόκους, πρόστιμα και προσαυξήσεις, εφόσον προχωρήσουν σε εφάπαξ καταβολή των αρχικών οφειλών τους το αργότερο μέχρι τις 3 Απριλίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «37% η σφαγή των μισθών»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι περικοπές στους μισθούς αλλά και η μείωση των μισθωτών εργαζομένων, καθώς χιλιάδες θέσεις εργασίας "χάθηκαν", ή μετατράπηκαν σε θέσεις μαύρης ή ελαστικής εργασίας, οδήγησαν -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- σε μείωση 37%, ή 8,7% ετησίως, των πραγματικών αμοιβών των εργαζομένων την πενταετία 2009-2014».

ΕΣΤΙΑ: «Το "όχι σε όλα" δεν είναι πολιτική»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «στην Ελλάδα έχουμε παρεξηγήσει κάποιες έννοιες που στα προηγμένα κράτη θεωρούνται αυτονόητες. Πιστεύουμε ότι η πολιτική μπορεί να περιορίζεται σε κάποια φραστικά πυροτεχνήματα, χωρίς κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή σχέδιο».

Η ΑΥΓΗ: «Περίθαλψη για όλους, τέλος!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «την ισοπέδωση του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης με την εξατομίκευση των συντάξεων και των παροχών υγείας προανήγγειλε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, ανοίγοντας επισήμως τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό, το οποίο δημοσίως «δεν συζητά», αλλά στο παρασκήνιο προωθεί η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Απασφαλίζουν το Ασφαλιστικό»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σχέδιο για περίθαλψη με βάση τον αριθμό των ενσήμων του κάθε ασφαλισμένου και όχι με αυστηρά ιατρικά κριτήρια απεργάζονται κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, ανάλογα με τις ημέρες ασφάλισης, ο εργαζόμενος θα απολαμβάνει αντίστοιχες παροχές».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τα "όχι" της Αθήνας στους όρους της τρόικας»

Η εφημερίδα επισημαίνει "πεδία σύγκλισης σε σχέση με τα 19 θέματα τα οποία εγείρει η τρόικα, ώστε να δρομολογηθεί η επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, αναζητεί η κυβέρνηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Εδώ τρόικα εκεί τρόικα που είναι η τρόικα;»

Η εφημερίδα γράφει ότι «σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο πιθανώς εντός του Σαββατοκύριακου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συναγερμός για το Ασφαλιστικό. Απαντάμε με την απεργία στις 27 Νοέμβρη»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «τις προθέσεις για νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα κατ΄εντολήν του ΣΕΒ ήρθε να επιβεβαιώσει ο διοικητής του ΙΚΑ, ρίχνοντας «βόμβες» στην Κοινωνική Ασφάλιση από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Συνεδρίου. Ετσι, άνοιξε ζήτημα δημιουργίας Επαγγελματικών Ταμείων και σύνδεσης των παροχών Υγείας με τα ένσημα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μαχαίρι 10% στις επικουρικές συντάξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «νέο ψαλίδι 10% έρχεται το 2015 στις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Οι μειώσεις αφορούν ένα εκατομμύριο συνταξιούχους και είναι αποτέλεσμα των ελλειμμάτων σε συνδυασμό με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Kontranews: «Με αέρα κοπανιστό λήστευαν το χρηματιστήριο. Πουλούσαν ανύπαρκτες μετοχές και θησαύρισαν από τα παράγωγα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «με μεγάλη καθυστέρηση και αφού οι αεριτζήδες ισοπέδωσαν το χρηματιστήριο, εδέησε η περίφημη αυτή Επιτροπή - που είναι υπεύθυνη για ένα σωρό απάτες και σκάνδαλα, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο χρηματιστήριο, με τα οποία φαγώθηκαν οι οικονομίες χιλιάδων Ελλήνων πολιτών - και εντόπισε εκατοντάδες ύποπτους κωδικούς με τους οποίους στήθηκε το κόλπο της υποτιμητικής κερδοσκοπίας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στο εδώλιο 150 funds»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «βαριά πρόστιμα, το ύψος των οποίων θα φθάσει ακόμη και στα όρια που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο (μέχρι 50 εκατ. ευρώ ανά περίπτωση), προτίθεται να επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις περιπτώσεις επενδυτών που διενήργησαν παράνομο short selling με μετοχές τραπεζών κατά τη διάρκεια των αυξήσεων κεφαλαίου των πιστωτικών ιδρυμάτων, τον Απρίλιο και το Μάιο του 2014».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Οι τράπεζες θα ρίξουν 8 δισ. ευρώ στην αγορά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «με νέα δάνεια της τάξης των 8 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει το τραπεζικό σύστημα την οικονομία το 2015, ενώ θα ενταθούν οι ήδη σημαντικού ύψους αναδιαρθρώσεις δανείων σε καθυστέρηση, σε μία συντονισμένη προσπάθεια στήριξης της ανάκαμψης της οικονομίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, ικα, ΦΠΑ, ωρα, νέα, ελευθεροτυπια, εστια, ελλαδα, συγκεκριμένο, αυγη, τροικα, εφημεριδα, καθημερινη, αθηνα, ριζοσπαστησ, απεργια, σεβ, τραπεζες, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, χρηματιστηριο, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, αλλαγη ωρας, απεργια 7 απριλιου, απεργια 11 μαιου, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αυγη, βημα, δανεια, δημοκρατια, ελστατ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, πρωτοσελιδα, πυροτεχνηματα, σεβ, το βημα, υψος, ωρα, απε, ασφαλιστικο, βομβα, γινει, δυνατοτητα, διοικητης, ευκαιρια, ευρω, ερχεται, εφαπαξ, εφημεριδα, θεσεις εργασιας, κυβερνηση, μειωση, ορια, πουτιν, ρητρα, σαθρα, συγκεκριμένο, συζητηση, δικαιωματα, ιατρικα, σπυροπουλος, σωρο, θεματα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα