Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χάνεται ο έλεγχος»

Η εφημερίδα γράφει «κατέρρευσε το Χρηματιστήριο, εκτοξεύτηκαν τα spreads των ομολόγων. Ηχούν καμπάνες στο Μαξίμου από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις. Οι βουλευτές (και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) σε κατάσταση παράκρουσης»

ΕΘΝΟΣ: «Νόμος σκούπα για τους γιατρούς

και το ΕΣΥ»

Η εφημερίδα σημειώνει «σημαντικές αλλαγές και διευθετήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον χώρο της Υγείας επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Εγώ ειμί ο βασιλεύς ο πένης. Προφητεία σε κώδικα Μονής για Βατατζη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «έσχατες Ημέρες, Γενικός Πόλεμος και Μαρμαρωμένος Βασιλιάς»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αυξήσεις μισθών από 12 ευρώ έως 232 ευρώ σε ένστολους»

Η εφημερίδα γράφει «από τον Νοέμβριο ξεκινά η αποκατάσταση για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και απόστρατους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Σημάδια κατάρρευσης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μέρες 2010-2011 θυμίζει το πολιτικό σκηνικό, εξαιτίας της ακραίας πόλωσης με ευθύνη της κυβερνητικής συμμαχίας. Το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης έχει ανεβεί στα ύψη, οδηγώντας σε ακραίους χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν τον πολιτικό κόσμο. Την ίδια ώρα, ενώ οι δανειστές επιμένουν να διατηρήσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τη χώρα, η κυβέρνηση προχωρεί σε νέα ευχολόγια για την πιλοτική εφαρμογή του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος».

ΕΣΤΙΑ: «Δημοψήφισμα για τον Πρόεδρο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «αυτή είναι η θεσμική απάντησις στην εκστρατεία τρομοκρατήσεως των βουλευτών, στην οποία επιδίδεται η αξιωματική Αντιπολίτευσις. Ο ίδιος ο λαός, για της ετυμηγορίας του, να αποστομώση τον Σύριζα και να κλείση οριστικώς το ζήτημα της προώρου διαλύσεως της Βουλής».

Η ΑΥΓΗ: «Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη Ν.Δ.!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «χτυπητή εξαίρεση από το καθεστώς της τρόικας, των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα την τελευταία τετραετία και αφορά εργαζόμενους, επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω έλλειψης ρευστότητας και κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελεί η Ν.Δ.».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Βουλιάζουν και παραληρούν»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «κάνει πως δεν ακούει το Μαξίμου τα ηχηρά μηνύματα που στέλνουν δανειστές, αγορές και δημοσκοπήσεις. Κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη με τις γνωστές αναφορές περί τραπεζικού πανικού και... κομμουνιστικού κινδύνου. Την ίδια στιγμή, το οικονομικό επιτελείο προσγειώνεται στην πραγματικότητα και αλλάζει τους σχεδιασμούς για έξοδο από το Μνημόνιο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Οι αγορές στη δίνη του πολιτικού ρίσκου»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η πολιτική αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προκαλούν ισχυρές αναταράξεις τόσο στην αγορά ομολόγων, κρατικών και εταιρικών, όσο και στο Χρηματιστήριο».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Κατέρρευσε...»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «με πτώση 5,70% έκλεισε χθες το ελληνικό Χρηματιστήριο, με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν ελεύθερη πτώση».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «"Εγγυημένο"... μοίρασμα της φτώχειας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «πρόκληση και κοροϊδία για το λαό το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», που παρουσίασε χτες σε φιέστα η κυβέρνηση. Αποτελεί ουσιαστικά εργαλείο για τη μονιμοποίηση της απόλυτης φτώχειας για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, ενώ θα αξιοποιηθεί για περικοπές σε κάθε είδους προνοιακά επιδόματα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το μικρόβιο της αβεβαιότητας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πολιτική περιδίνηση που δημιουργεί συνθήκες αβεβαιότητας και στο οικονομικό πεδίο καταγράφεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση στη Βουλή».

Kontranews: «Γιγαντιαίο πολιτικό σκάνδαλο η απόπειρα εξαγοράς βουλευτών από διαπλεκόμενους επιχειρηματίες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «διαστάσεις γιγανιαίου πολιτικού σκανδάλου λαμβάνει η υπόθεση με την απόπειρα εξαγοράς βουλευτών για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός 180 για την εκλογές Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο αποκάλυψε η Κυριακάτικη Kontranews».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επικίνδυνα παιχνίδια»

Η εφημερίδα σημειώνει «οι αγορές "υπέκυψαν" στην απροθυμία Ε.Ε. και ΔΝΤ για αποδέσμευση. Εμπόδια στην έξοδο από το Μνημόνιο με κραδασμούς στο Χρηματιστήριο και τα ομόλογα».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κραδασμούς στις αγορές προκαλεί η αβεβαιότητα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «έντονη ήταν η αντίδραση των αγορών στην προοπτική πρόωρης αποχώρησης της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης, έπειτα από τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από στελέχη της Ευρωζώνης αλλά και του ΔΝΤ για τη δυνατότητα κάλυψης των δανειακών αναγκών της Ελλάδας από τις αγορές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα