Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μπίζνες στα σκουπίδια από τον Φούχτελ»

Η εφημερίδα γράφει «ξέφυγε οριστικά ο αντ΄αυτού της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, που ξεκίνησε την καριέρα του στη χώρα διακρινόμενος για την αδυναμία του στα κρασιά και στο φαγητό (λάτρης της «retsinas» και του χταποδιού), φαίνεται

ότι αλλάζει πλέον ρότα».

ΕΘΝΟΣ: «Ο νέος ΕΝΦΙΑ. Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν και πόσο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε αλλαγές που διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων προχωρά η κυβέρνηση με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, μόλις είκοσι ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο Ομπάμα τρέμει νέα 11η Σεπτεμβρίου με το εξαφανισμένο μπόινγκ. Ο Πούτιν έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Διαρκής Αντίχριστος, η πραγματική δύναμη πίσω από την παγκοσμιοποίηση, έχει φέρει την Ανθρωπότητα ένα βήμα πριν τον όλεθρο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ με περιουσιακά κριτήρια»

Η εφημερίδα σημειώνει «στο 20% η μείωση για τα κτίσματα που ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα όλο το 2013. Σημαντικές ελαφρύνσεις για χιλιάδες οικόπεδα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος. Νέο κριτήριο για απαλλαγή από το φόρο η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας, ανάλογα με εισόδημα και οικογενειακή κατάσταση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Αδιόρθωτοι και στις διορθώσεις»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μύθος αποδείχθηκαν οι εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ, καθώς η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή κρύβει παγίδες για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που περίμεναν να δουν μειώσεις στα εκκαθαριστικά τους».

ΕΣΤΙΑ: «Ανεκδιήγητοι φορο-γραφειοκράτες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το μόνο που ξέρουν είναι να περιπλέκουν τους νόμους και τους φόρους, ώστε τελικά κανένας να μην ξέρη τί πληρώνει και γιατί!»

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Από κόσκινο προνοιακά επιδόματα 5 δισ.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε συνολικό επανασχεδιασμό της κατακερματισμένης και εν πολλοίς αναποτελεσματικής προνοιακής πολιτικής προχωράει η κυβέρνηση, με στόχο να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα 5 δισ. ευρώ που διατίθενται κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό με τη μορφή προνοιακών επιδομάτων».

Η ΑΥΓΗ: «Λουκέτο σε νοσοκομεία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με μια πρωτοφανούς κυνισμού και ακραία «αγοραία» δήλωση που θα ζήλευαν και οι προκάτοχοί του Αδ. Γεωργιάδης και Αν. Λοβέρδος, ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης προαναγγέλλει το κλείσιμο μικρών και περιφερειακών δημόσιων νοσοκομείων που δεν θα αντέξουν στον ανταγωνισμό με τις ιδιωτικές μονάδες μετά τη νέα δραστική περικοπή δαπανών στην Υγεία».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Νταβατζήδες και στα νοσοκομεία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημόσια πρόσκληση στους επιχειρηματίες του χώρου της Υγείας αποτελεί η ίδρυση της ανώνυμης εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των νοσοκομείων. Η ΕΣΑΝ Α.Ε. θα μοιράζει το κρατικό χρήμα σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ η λειτουργία των δομών του ΕΣΥ θα εξαρτάται από τα κέρδη τους! Ο ασθενής θα πρέπει ή να βάλει το χέρι στην τσέπη ή να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Οργιο φοροδιαφυγής»

Η εφημερίδα γράφει «στις 390.028 ανήλθαν οι παραβάσεις που καταλόγισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στους πρώτους επτά μήνες του έτους. Σε ποσοστό 115% υπερκαλύφθηκε ο στόχος των ερευνών του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις κατά το πρώτο επτάμηνο του 2014, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των ελέγχων που δημοσιοποίησε το ίδιο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Στοχοποιούν το 13ο και 14ο μισθό και στον ιδιωτικό τομέα»

Η εφημερίδα τονίζει «με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζεται η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, που είτε κατοχυρώνουν τις αντεργατικές ανατροπές που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, είτε προετοιμάζουν το δρόμο για την εφαρμογή νέων μέτρων, που δεν έχουν ακόμα νομοθετηθεί, αλλά περιλαμβάνονται στη λίστα των αξιώσεων που προβάλλουν σταθερά οι εργοδότες».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν από την τελική ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «μειώνεται κατά 20% ο φόρος στα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ενώ σε 4.000 περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογισθεί με βάση τον ΦΑΠ του 2013. Παράλληλα θεσπίζεται ως κριτήριο για τη χορήγηση έκπτωσης από τον φόρο και η αξία της ακίνητης περιουσίας του ιδιοκτήτη».

Kontranews: «Μας έκλεβαν όλοι οι ξένοι να επέμβει ο εισαγγελέας για να ελέγξει όλες τις συμβάσεις των πολυεθνικών με το δημόσιο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «αντί το ΣΔΟΕ, η εφορία και η οικονομική αστυνομία να κυνηγούν σε μόνιμη βάση τους ταλαίπωρους μεροκαματιάρηδες επαγγελματίες και μικρομεσαίους, που δεν έχουν δεκάρα τσακιστή θα έπρεπε να στραφεί σε αυτούς που για ολόκληρες δεκαετίες λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα και προκάλεσαν το τεράστιο χρέος με το οποίο οι ξένοι τοκογλύφοι αλυσόδεσαν τη χώρα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πιέσεις για άμεσες λύσεις στο χρηματοδοτικό κενό»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε άμεση επίλυση του χρηματοδοτικού κενού της διετίας 2015-2016 πιέζουν οι εκκρεμείς δόσεις από το ΔΝΤ, οι οποίες μπλοκάρονται μέχρι την οριστική λύση. Μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το θέμα του χρηματοδοτικού κενού, με την Κομισιόν να είναι υπέρ ενός νέου πακέτου, ενώ η κυβέρνηση αντιδρά».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια οι τράπεζες»

Η εφημερίδα γράφει «τον κάβο των stress tests θα περάσουν επιτυχώς όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες και επομένως και οι ελληνικές, όπως προκύπτει από τις τεκμηριωμένες νέες εκθέσεις τόσο της Deutsche Bank όσο και της Nomura».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, υφυπουργός εργασίας, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, deutsche bank, δημοκρατια, αθηνα, ενφια, ωρα, νέα, εκπτωσεις, ελευθεροτυπια, βουλη, εστια, καθημερινη, επιδοματα, αυγη, λοβερδος, εφημεριδα, σδοε, ριζοσπαστησ, φαπ, χρεος, ναυτεμπορικη, ΔΝΤ, λύση, ημερησια, τραπεζες, πηγη, απε-μπε, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αξια, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, θεμα εκθεσης 2012, ομπαμα, ογα επιδοματα, αποτελεσματα, οικονομικη αστυνομια, το θεμα, ακινητα, αστυνομια, αυγη, βημα, εφορια, θεμα, καθημερινη, καριερα, ναυτεμπορικη, πρωτοσελιδα, σδοε, υπουργειο οικονομικων, ωρα, αδυναμια, απε, βοριδης, φαγητο, δυναμη, δημοσιο, δηλωση, ευρω, εκθεσεις, εξελιξη, επρεπε, επτα, εφημεριδα, ζωη, ιδιο, ιδρυση, εικοσι, υφυπουργος, κυβερνηση, κρασια, κρατικο, λειτουργια, λύση, μηνες, μειωση, μορφη, νοσοκομεια, ξερη, οικοπεδα, υπογραφη, πουτιν, ρυθμιση, σωμα, τοκογλυφοι, υφυπουργός εργασίας, φαπ, χερι, χρημα, deutsche bank, εφαρμογη, χωρα, υπουργειο, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα