Ο Τύπος της Τετάρτης

Το εισητήριο των 25 ευρώ καθώς και η εξαφάνιση του Χρ. Ξηρού είναι από τα θέματα που κυριάρχισαν στο σημερινό Τύπο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Επαιξε κι έχασε".

Η εφημερίδα γράφει "ο Αδωνις Γεωργιάδης έπαιξε (με τις αντοχές των πολιτών και της κοινωνίας) κι έχασε. Με μια θεαματική απόφαση, οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος

ακύρωσαν χθες από το Μαξίμου το χαράτσι των 25 ευρώ για όσους νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, το οποίο επέμενε να εφαρμοστεί μέχρι την τελευταία στιγμή ο υπουργός Υγείας, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για «δίκαιο μέτρο»".

ΕΘΝΟΣ: "Το πάρτι στη φυλακή και ο γάμος Ξηρού - Πυρήνων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόβους για συνύπαρξη όλων των γενιών της τρομοκρατίας εκφράζουν οι Αρχές μετά τη χθεσινή εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος παραβίασε την άδεια που του είχε δοθεί. Το «ρεβεγιόν» του Κορυδαλλού και η ένθερμη ανακοίνωση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για την απόδραση του ισοβίτη μέλους της 17Ν επιτείνουν την ανησυχία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παΐσιος Κρητικός: «Υπάρχει ο ηγέτης που θα σώσει την Ελλάδα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστικό το μήνυμα του έρχεται από φωτισμένο Αγιορείτη Γέροντα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κυκλοφορούν ελεύθεροι και με δικαστική βούλα!".

Η εφημερίδα γράφει "η «απόδραση» του Χριστόδουλου Ξηρού επιβεβαίωσε το πρωτοσέλιδο του «ΤτΚ», ο οποίος ανέδειξε πρώτος τον προβληματισμό της Αστυνομίας για τις δικαστικές αποφάσεις που επέτρεψαν μέσα σε 4 χρόνια να κυκλοφορούν ελεύθεροι 29 κατηγορούμενοι για τρομοκρατία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Προεδρία, φτώχεια και μνημόνια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αρχίζει επισήμως σήμερα η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όμως πίσω από τα χαμόγελα μπροστά στις κάμερες και τις διαβεβαιώσεις ότι θα είναι επιτυχής και αποτελεσματική, οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και εμφανείς για την κυβέρνηση".

ΕΣΤΙΑ: "Η προεδρία ως ευκαιρία «ευρωπαϊκής επαναφοράς» της Ελλάδος".

Η εφημερίδα γράφει "η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε μία κρίσιμη ιστορική καμπή τόσο για την ίδια όσο και για την Ευρώπη. Η χώρα βρίσκεται στο πιο αποφασιστικό και γι΄αυτό στο πιο δύσκολο σημείο της επώδυνης προσπάθειάς της να βγει οριστικά από τη δίνη της κρίσης παραμένοντας αναπόσπαστο μέρος της ζώνης του ευρώ".

Η ΑΥΓΗ: "Φιέστες στην Αθήνα, παρακάλια στις Βρυξέλλες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που η Ευρώπη βοά για την αποτυχία της τρόικας στην Ελλάδα και στην προοπτική ενός τρίτου δανείου που θα συνοδευτεί με αντίστοιχο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προσπαθεί με παρεμβάσεις στις Βρυξέλλες και τυμπανοκρουσίες στην Αθήνα να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να εμφανιστεί, από «καλός μαθητής», «ανέμελη προεδρεύουσα»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Χαϊδεύει ο Γιάννης το θεριό...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κωφεύει ο Γιάννης Στουρνάρας για τα 65 CD που περιλαμβάνουν καυτά στοιχεία για όσους ενδεχομένως φοροδιέφυγαν ή ξέπλυναν μαύρο χρήμα από το 2000 μέχρι το 2012 και τα οποία «αραχνιάζουν» ανέλεγκτα στο ΣΔΟΕ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σχέδιο αναβίωσης της τρομοκρατίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με την προσπάθεια ανασύστασης του «αντάρτικου πόλης» συνδέει η ΕΛ.ΑΣ. την εξαφάνιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού. Ο 56χρονος, καταδικασθείς σε 6 φορές ισόβια, τρομοκράτης παραβίασε τους όρους αδείας 9 ημερών που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και από τα μεσάνυχτα της Κυριακής θεωρείται φυγάς".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τέλος στο 25ευρω".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ένα ακόμη... τεστ αντοχής μετατρέπεται η εφαρμογή του μέτρου της κράτησης του 1 ευρώ στις ιατρικές συνταγές που θα εκτελούνται από σήμερα. Τεστ αντοχής πρωτίστως για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που θα βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη για τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη, τεστ αντοχής όμως και για τους επαγγελματίες υγείας, κυρίως φαρμακοποιούς που θα κληθούν να υλοποιήσουν το νέο εισπρακτικό μέτρο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αγωνιώντας εάν θα αντεπεξέλθει ή θα «πέσει» στο σύστημα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τροπολογία για την κατάργηση όλων των χαρατσιών στην Υγεία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η απόσυρση των 25 ευρώ για εισαγωγή προς νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν πρέπει να δημιουργεί κανέναν εφησυχασμό. Με την τροπολογία του το ΚΚΕ, εκτός από την κατάργηση του «εικοσιπεντάευρω», ζητά την κατάργηση της καταβολής του ενός (1) ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή που ξεκινάει από σήμερα, καθώς και των πέντε (5) ευρώ για εξετάσεις στα Εξωτερικά Ιατρεία που ισχύει από το 2011".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ξηρός-gate. Η προειδοποίηση που αγνοήθηκε...".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το φάντασμα της 17Ν ελεύθερο: ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο αρχιτρομοκράτης με το ψυχρό βλέμμα, παραβίασε τους όρους της άδειας. Κι όμως η Ασφάλεια είχε πριν από έξι μήνες προειδοποιήσει εγγράφως τις δικαστικές Αρχές και το υπ. Δικαιοσύνης για τον κίνδυνο διαφυγής επικίνδυνων κρατουμένων".

Kontranews: "Σύγκρουση με την τρόικα και εκλογές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιμέτωπος με τα εκβιαστικά παιχνίδια των Γερμανών που απαιτούν την υπογραφή νέου μνημονίου με πρόσχημα την κάλυψη χρηματοδοτικού κενού 15 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μεγάλη επιστροφή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την επιστροφή των τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα σηματοδοτεί το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή με θέμα τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών. Η σταδιακή επαναφορά του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στους ιδιώτες εκτιμάται πως θα ενισχύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο και θα σηματοδοτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αύξηση κεφαλαίου και ύστερα αναδιάρθρωση του δανεισμού".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα τελεσίγραφα των τραπεζών προς τις διοικήσεις των εισηγμένων που βρίσκονται στο «κόκκινο» εκπνέουν με τη λήξη του πρώτου τριμήνου. Τελεσίγραφα που έχουν να κάνουν με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να διαπιστώσουν οι τράπεζες ότι οι «εισηγμένοι» είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τις εταιρείες τους ώστε να πειστούν στη συνέχεια και να διευκολύνουν σε ρυθμίσεις των δανείων τους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Φρένο» στη φοροδιαφυγή μέσω αναγκαστικών μέτρων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μάχη κατά της φοροδιαφυγής επιχειρεί το οικονομικό επιτελείο και προς το σκοπό αυτό ενεργοποιεί όλα τα αποτρεπτικά μέτρα, αναγκαστικά και εισπρακτικά. Το στοίχημα άλλωστε φέτος είναι πολύ μεγάλο, αφού η διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος εναπόκειται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των εσόδων μέσω του περιορισμού της φοροκλοπής, με δεδομένο ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, γιάννης στουρνάρας, τα νεα, δημοκρατια, αδωνις, αντ, σαμαρας, βενιζελος, ωρα, ελλαδα, ελευθεροτυπια, εστια, αυγη, αθηνα, βρυξέλλες, μνημονιο, εφημεριδα, στουρναρας, σδοε, καθημερινη, συμμετοχή, τεστ, εοπυυ, ριζοσπαστησ, αποσυρση, ΚΚΕ, τροικα, εκλογες, τραπεζες, βουλη, κερδοσ, αναδιαρθρωση, ναυτεμπορικη, απε, μπε, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδα δημοκρατια, μετρο, αποσυρση αυτοκινητων 2011, βασιλικος γαμος, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, γιάννης στουρνάρας, χαρατσι, το στοιχημα, αντ, αδεια, αυγη, γαμος, ηγετης, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, παιχνιδια, τεστ, φτωχεια, ωρα, αδωνις, αυξηση, απε, βλεμμα, βοα, βρισκεται, βρυξέλλες, δεδομενο, δινη, δοθει, ευκαιρια, ευρω, εξετασεις, εξι, ερχεται, ευρωπη, εφημεριδα, ζητα, ιδια, ισχυει, καμερες, κυβερνηση, ληξη, μαυρο, μαξιμου, μηνες, νοσοκομεια, μπε, ξηρος, υπογραφη, προβληματα, ρυθμισεις, συνεχεια, συμμετοχή, συνταγη, φυλακη, χερι, χρημα, χριστοδουλος, ασφαλεια, εφαρμογη, φυλακες, χωρα, μπροστα, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα