Ο Τύπος της Πέμπτης

Η συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με επίκεντρο τις αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και τα επιδόματα για τα παιδιά είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος έχει αποδείξει τόσο στο παρελθόν όσο και στη σύντομη μέχρι τώρα θητεία του στο υπουργείο Υγείας ότι αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο. Έτσι και τώρα εκμεταλλευόμενος
κονδύλια του ΕΣΠΑ προωθεί τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για 300.000 άνεργους και ανασφάλιστους».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Συμφορά για ελεύθερους επαγγελματίες!»
 
Η εφημερίδα γράφει ότι «την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από τα 500 ευρώ στα 550-750 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους άλλους έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να βρεθούν χρήματα, τα οποία θα διατεθούν για να αυξηθεί το οικογενειακό επίδομα που θα παίρνουν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι».

ΕΘΝΟΣ: «5 αλλαγές στο τραπέζι για το φορολογικό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στενεύουν τα περιθώρια για την προώθηση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου. Θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 11 του μηνός. Ακόμα και την ύστατη ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την τροποποίηση σημαντικών διατάξεων. Κρίσιμη είναι η σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Η Wall Street Journal «ανακάλυψε» τον Γέροντα Παΐσιο!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «στο άρθρο της η εφημερίδα που εκφράζει το κεφάλαιο, στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι ο Παΐσιος επισκεπτόμενος τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, πριν από τριάντα και πλέον χρόνια, είχε προφητέψει ότι "η Ελλάδα στο μέλλον θα αντιμετωπίσει μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση, η οποία θα φέρει ως αποτέλεσμα πείνα και πολιτική αστάθεια"».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Βάζουν φόρους με τεκμήρια σε μηδενικά εισοδήματα!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με διάταξη - βόμβα επιβάλλεται χαράτσι από 1.200 ευρώ έως 4.000 ευρώ σε πολίτες με έσοδα κάτω των 3.000 ευρώ. «Παγίδα» η υποχρεωτική υποβολή δήλωσης για όλους τους φορολογουμένους άνω των 18 ετών ανεξαρτήτως εισοδήματος, που φέρνει «τεκμαρτό» φόρο 26% από το πρώτο ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Ριζική απλούστευσις στην φορολογία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει μπροστά του μία ιστορική ευκαιρία. Να θέση την προσωπική του σφραγίδα σε μία μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση. Για να το πράξη, πρέπει να λύση το δαιδαλώδες φορολογικό σύστημα ως γόρδιο δεσμό. Να καταργήση όλες τις διατάξεις του και να τις αντικαταστήση με δύο ή τρεις διατάξεις. Τίποτε περισσότερο. Να καταστήση το ελληνικό φορολογικό σύστημα το απλούστερο σε όλη την Ευρώπη».

Η ΑΥΓΗ: «Παίζουν με τη φωτιά οι κουκουλοφόροι του Μαξίμου»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «εκτός δημοκρατικού πλαισίου, εμπρηστική δήλωση της Ν.Δ. προλειαίνει το έδαφος για προβοκάτσιες με αφορμή τη σημερινή
Keywords
Τυχαία Θέματα