Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι κινητοποιήσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και κυρίως στην εκπαίδευση, η δίκη Τσοχατζόπουλου, η κατάργηση των μετρητών στις εφορίες και το διπλωματικό παιγνίδι πρεί τη Συρία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Παρασκευής.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κραυγή απόγνωσης από τα θύματα του Βενιζέλου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "κραυγή αγωνίας αλλά και απόγνωσης εκπέμπουν με ανοικτή επιστολή οργής που απέστειλαν στον

πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τα «θύματα» του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Λουκά Παπαδήμου. Πρόκειται για τους ομολογιούχους που εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής ή τις αποταμιεύσεις τους στο ελληνικό κράτος και είδαν να εξανεμίζονται όλα εν μια νυκτί με το «δολοφονικό κούρεμα» που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες, με τη σύμφωνα γνώμη της τότε ελληνικής κυβέρνησης".

ΕΘΝΟΣ: "Διευθυντές με νέα κριτήρια στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ριζικές αλλαγές στην υπηρεσιακή εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων δρομολογεί η κυβέρνηση. Επεξεργάζεται νομοσχέδιο, στο οποίο αποσκοπεί να αποτυπώνεται ολοκληρωμένα ένα σύστημα επιλογής των προϊσταμένων κατά τρόπο πάγιο και αντικειμενικό. Προβλέπονται ταχύτατες διαδικασίες για την επιλογή διευθυντών. Βάση αποτελούν η επαγγελματική εμπειρία και το επίπεδο σπουδών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Κοιλάδα των Ρόδων» Μεγαλέξανδρος και Ορφικά. Η Αλήθεια για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλος θόρυβος ξέσπασε το καλοκαίρι σε σχέση με τις νεώτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην περιοχή της Αμφίπολης, στον νομό Σερρών, λίγο πριν το περίφημο Στρυμωνικό «δέλτα». Οι ανασκαφές έδειξαν εκπληκτικά αρχαιολογικά στοιχεία, μάλιστα μερικοί ισχυρίστηκαν ότι δεν αποκλείεται μεταξύ των ευρημάτων να είναι και ο... τάφος του Μεγαλέξανδρου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοί φεύγουν από το Δημόσιο έως το καλοκαίρι του 2014".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«πράσινο φως» στις καταργήσεις οργανικών και προσωποπαγών θέσεων στο δημόσιο τομέα ανάβει σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μετρητά τέλος στις εφορίες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης βάζει τέλος στις πληρωμές με μετρητά στα ταμεία των εφοριών. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώνουν στο εξής μόνο με πλαστικό χρήμα και επιταγές στις ΔΟΥ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν για τεχνικούς λόγους η είσπραξη φόρων και οφειλών δεν μπορεί αν διενεργηθεί σε τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ, με τον κωδικό ταυτότητας Οφειλής, που θα βρίσκουν τα ειδοποιητήρια".

ΕΣΤΙΑ: "Κράτος τροφός πολιτών-νηπίων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτό είναι το δράμα της ελληνικής κοινωνίας, όπως διαμορφώθηκε την τελευταία 30ετία. Δημιουργήθηκε ένα κράτος-τροφός των πάντων που σιγά-σιγά ευνούχησε τους πολίτες και τους έκανε να συμπεριφέρονται ως νήπια. Και το κακό είναι ότι αυτό δεν αλλάζει. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει".

Η ΑΥΓΗ: "«Ξαφνικός θάνατος» για 1.165 Ολοήμερα»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εγκύκλιος διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις Αρβανιτόπουλου, καθώς οι διευθυντές καλούνται να κόψουν τους δασκάλους των Ολοήμερων. Στον αέρα τα 1.165 σχολεία ΕΑΕΠ. «Σημειακά» θεωρεί ο Κ. Αρβανιτόπουλος τα χιλιάδες κενά. Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική επίθεση: «Οι μνημονιακές πολιτικές υποκινούν τους αγώνες»"

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στο κόκκινο...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν φαίνεται να έχει όριο η άνοδος της ανεργίας στη χώρα μας. Ηδη τον Ιούνιο έφτασε στο 27,9% και η σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι καταλυτική. Μεγάλα θύματα και οι νέοι, τα ποσοστά ανεργίας στους οποίους είναι ακόμα υψηλότερα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τρία εμπόδια στην κινητικότητα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τρία μεγάλα προβλήματα παραμένουν στο μέτωπο της κινητικότητας, λίγες ημέρες πριν από την έλευση της τρόικας, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για τον νέο κύκλο διαπραγμάτευσης μαζί της".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εφιαλτικά ποσοστά ανεργίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο 27,9% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Ιούνιο από το 27,6% το Μάιο και 24,6% τον Ιούνιο του 2012, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να δυναμώσει ο κοινός αγώνας γονιών - εκπαιδευτικών - μαθητών".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την τραγική κατάσταση των σχολείων με τις τεράστιες ελλείψεις συμπληρώνουν το νέο πιο ταξικό Λύκειο, οι διαθεσιμότητες και η κινητικότητα των εκπαιδευτικών, τα ολοήμερα σχολεία που είναι στον αέρα, η διαλυμένη Ειδική Αγωγή, οι συμβασιούχοι καθαριστές/στριες που είναι στην ανασφάλεια, οι εκατοντάδες μετεξεταστέοι μαθητές των καταργημένων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ που περιμένουν ακόμα καθηγητές για να δώσουν προαγωγικές εξετάσεις".

ΤΑ ΝΕΑ: "625.000 όμηροι!. ΟΛΜΕ-ΣΥΡΙΖΑ τραβούν το σχοινί".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όμηροι του κοινού μετώπου των καθηγητών της ΟΛΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της απόφασης για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες στα σχολεία είναι οι 625.000 μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Αντίθετα, οι δάσκαλοι είπαν ουσιαστικά «όχι» στη σύμπηξη απεργιακού μετώπου με τους καθηγητές για μπλακάουτ σε ολόκληρη τη δημόσια εκπαίδευση. Η κυβέρνηση πάντως δεσμεύτηκε για άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα σχολεία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σαρωτικοί έλεγχοι για «μαύρη» εργασία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με χρηματικά πρόστιμα που μπορεί να φτάνουν έως και τα 16.000 ευρώ, ποινικές διώξεις και «λουκέτα» θα βρίσκονται αντιμέτωποι, από τις 15 Σεπτεμβρίου, όσοι εργοδότες εντοπιστούν να απασχολούν αδήλωτο, παράνομο και ανασφάλιστο εργαζόμενο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "200 μέρες που θα κρίνουν το μέλλον της οικονομίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τους επόμενους επτά μήνες θα κριθούν πολλά για την ελληνική οικονομία σε επίπεδο Ευρωζώνης, καθώς η πολιτική βούληση των εταίρων να στηρίξουν για μια ακόμη φορά τη χώρα υπάρχει, ωστόσο το περιεχόμενο των αποφάσεων θα κριθεί από πολλούς παράγοντες".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, λουκας παπαδημος, ελευθερη ωρα, τα νεα, τσοχατζοπουλος, δημοκρατια, σαμαρας, βενιζελος, παπαδημος, κουρεμα, βρυξέλλες, νέα, ωρα, καλοκαιρι, φως, ελευθεροτυπια, δου, τραπεζες, ΕΛΤΑ, εστια, δραμα, αυγη, σχολεια, συριζα, εφημεριδα, καθημερινη, ελστατ, ριζοσπαστησ, συμβασιουχοι, επαλ, ολμε, απεργιες, ναυτεμπορικη, εφημεριδα δημοκρατια, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 11 μαιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ακης τσοχατζοπουλος, απεργια 26 σεπτεμβριου, αλλαγη ωρας 2012, αμφιπολη, αυγη, γνωμη, δου, επαλ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, ολμε, πρωτοσελιδα, τα νεα, ωρα, αγωγη, ανεργια, ανοδος, βρυξέλλες, δημοσιο, δικη, ευρω, ειπαν, υπαρχει, εκπαιδευση, εξελιξη, επτα, εφημεριδα, εφοριες, ζωης, η δικη, θορυβος, κυβερνηση, κυρια, λυκειο, μαξιμου, μηνες, νηπια, ολοημερα σχολεια, ουσιαστικα, προβληματα, συρια, ταφος, φορα, χρημα, αγωνας, χωρα, θεματα, θεοχαρης
Τυχαία Θέματα