Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι καθυστερήσεις στην επεξεργασία των δηλώσεων και τα παρεπόμενά ρους, η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα, τα γεγονότα στην Αμυγδαλέζα, ο απόηχος του δημοσιεύματος του Σπήγκελ και οι αλλαγές στην Παιδεία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Δευτέρας.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Καψώνι. Σε μία δόση η εξόφληση του φόρου!".

Η εφημερίδα γράφει "σε μία δόση αντί για τρεις (όπως προβλέπει η νομοθεσία) θα κληθούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος εκατομμύρια πολίτες λόγω της καθυστέρησης του υπουργείου Οικονομικών στην εκκαθάριση

των φορολογικών δηλώσεων! Πάνω από 1.000.000 φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο δεν έχουν ακόμα εκκαθαριστεί και βρίσκονται «μπλοκαρισμένες» στο TAXISnet".

ΕΘΝΟΣ: "Οι εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με επείγουσα εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς του Δημοσίου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσδιορίζει τις κατηγορίες των υπαλλήλων που εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα. Το Μέγαρο Μαξίμου πιέζει για να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες αξιολόγησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "21 τρόποι για τη «Βασιλεία» του Αντίχριστου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φιρί-φιρί το πάνε για... Γ' παγκόσμιο πόλεμο!!! Και ήδη προσκυνάνε τον Αντίχριστο!...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη από τα 55 για 650.000 γυναίκες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύνταξη με ευνοϊκές διατάξεις κατοχυρώνουν οι γυναίκες που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μέχρι το 1992 σε ταμεία μισθωτών, δηλαδή στο Δημόσιο, στο ΙΚΑ, στα ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς στα ταμεία των επιστημόνων, που ανήκουν στο ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Νομικών)".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στο φροντιστήριο από την Α' Λυκείου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το περιλάλητο σχέδιο για το «νέο Λύκειο», που αποπειράται να δώσει γενική μόρφωση σε όλους τους μαθητές μέχρι τις εισαγωγικές του πανεπιστημίου, ή τα πτυχία των Επαγγελματικών Λυκείων, τελικώς οδηγούν τους εφήβους στην αγκαλιά των φροντιστηρίων ένα χρόνο νωρίτερα!. Οι βαθμοί απολυτηρίου και των τριών τάξεων, που θα μετρήσουν για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε από τη νοοτροπία και τη δομή στα σχολεία, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια προς τα εκεί".

ΕΣΤΙΑ: "Καταλήστευσις των φορολογουμένων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εμβρόντητοι οι φορολογούμενοι λαμβάνουν εν μέσω Αυγούστου σημειώματα από την εφορία και διαπιστώνουν ότι το κράτος τους καταληστεύει. Ο μεν φόρος εισοδήματος που καλούνται να πληρώσουν είναι απαράδεκτα υψηλός. Ο δε φόρος ακίνητης περιουσίας είναι δημευτικός. διότι δεν φορολογείται υπαρκτό εισόδημα, αλλά περιουσία και δη επί πλασματικής αξίας- που μπορεί να μην αποδίδη τίποτε. Οι φορολογούμενοι που λαμβάνουν τα σχετικά εκκαθαριστικά, βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σφήνα Bundesbank σε Αθήνα-Βερολίνο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα προδιαγράφει απόρρητη έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές. Το έγγραφο, που αποκαλύπτει το περιοδικό «Spiegel», διαλύει το κλίμα αισιοδοξίας που επιχείρησε να δημιουργήσει και από τις ΗΠΑ ο Αντ. Σαμαράς, ενώ φέρνει σε δύσκολη θέση την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, καθώς το ελληνικό πρόβλημα μπαίνει στην προεκλογική αντιπαράθεση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα μυστήρια του ΚΚΕ. Ποιός αγόρασε και πόσο τον 902".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην A-Orizon Media Ltd με έδρα την Κύπρο, μια άγνωστη εταιρεία η οποία δεν εμφανίζεται καν στον Διαδίκτυο, πούλησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τον σταθμό 902 Αριστερά στα FM. Παράλληλα, ο Περισσός επιχειρεί επικοινωνιακή αντεπίθεση μετά την κατακραυγή για την πώληση του σταθμού".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Νέες διαθεσιμότητες θα διαλύσουν το ΑΠΘ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο τραπέζι πέντε σχέδια για τη μείωση του χρέους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με πέντε διαφορετικά σενάρια επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες την ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους, ώστε να υπάρξει μια βάση διαλόγου στις σχετικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα αρχίσουν το Νοέμβριο. Προϋπόθεση θα είναι η Ελλάδα να παρουσιάσει έστω και οριακά πρωτογενές πλεόνασμα".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, taxisnet, ωρα, ικα, ΔΕΚΟ, τραπεζες, εταα, τσμεδε, τσαυ, ελευθεροτυπια, αει, τει, σχολεια, εστια, εφημεριδα, μνημονιο, ελλαδα, εκλογες, spiegel, ηπα, αντ, σαμαρας, μερκελ, σόιμπλε, ΚΚΕ, media, κυπρος, εταιρεία, θεσσαλονικη, ΑΠΘ, ναυτεμπορικη, βρυξέλλες, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδα δημοκρατια, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, τελος ακινητης περιουσιας, αθηνα, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, εκλογες ηπα, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, κυπρος εκλογες, φορολογικες δηλωσεις, αμυγδαλεζα, αντ, εδρα, εταα, εφορια, ηπα, ναυτεμπορικη, πρωτοσελιδα, τσαυ, ωρα, αγκαλια, αει, εξαιρεσεις, ανγκελα μερκελ, τει, βρυξέλλες, γεγονοτα, δημοσιο, δηλωσεις, δομη, δωσει, διαδικτυο, εγγραφο, εκθεση, εκκαθαριση, εταιρεία, εφημεριδα, υπηρεσιες, κυρια, κλιμα, κομμα, μαξιμου, μειωση, μυστηρια, νοοτροπια, εξοφληση, σόιμπλε, σχεδια, σχεδιο, φροντιστηριο, φορα, υπουργειο, media, πωληση, θεματα
Τυχαία Θέματα