Ο Τύπος στον Κόσμο

Η χθεσινή άτυπη σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα αποτελέσματά της και η ελληνική οικονομική κρίση μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα του σημερινού διεθνούς Τύπου.

WSJ: Τα σχέδια της Ευρώπης για μια έξοδο της Ελλάδας Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται πυρετωδώς εναλλακτικά σχέδια για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παρά το γεγονός ότι χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες πάλεψαν για να ξεπεράσουν τις διαφορές τους στο πώς θα επιλυθεί η κρίση χρέους

στην Ευρωζώνη.Το ευρώ σε χαμηλό ρεκόρ διετίας.

FT: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανέβαλαν τις σημαντικές αποφάσεις. Οι προτάσεις για κοινό δημοσιονομικό συντονισμό θα συζητηθούν στη Σύνοδο του Ιουνίου
Το ευρώ σε ελεύθερη πτώση. Και σε άρθρο του ο καθηγητής Οικονομικών σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου ο Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας: αναφέρει πως συμφέρει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ.

Washington Post: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ.

Στη Βρετανία ο Γκάρντιαν λέει: Οι διαφορές στην Ευρώπη βαθαίνουν όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας και του ευρώ. Άνοιξε ρήγμα για πρώτη φορά εδώ και 30 μήνες μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.

Times: Στο κόκκινο οι αγορές καθώς η Ευρώπη προετοιμάζεται για ελληνική έξοδο από το ευρώ.

Στη Γερμανία η Die Welt αναφέρει: Σκληρή η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα-Θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ αρκεί οι Έλληνες να το θέλουν πραγματικά.

Το Der Spiegel γράφει: Ο Ολάντ κλέβει την παράσταση από την Μέρκελ. Το ζήτημα των ευρωομολόγων φαίνεται πως εξόργισε την Γερμανίδα καγκελάριο

Η Deutsche Welle αναφέρει: Πολύ συζήτηση-καμία συμφωνία για τα ομόλογα-η Σύνοδος τράβηξε έως πολύ αργά χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, ενώ κορυφώνεται η αγωνία για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ.

Στη Γαλλία η Le Monde επισημαίνει: Η Ευρωζώνη θέλει την Ελλάδα αλλά προετοιμάζεται και για την έξοδό της. Σύγκρουση Γαλλίας - Γερμανίας για τα ευρωομολόγα λέει η Le Figaro.

Στη γειτονική Ιταλία... η Ρεπούμπλικα γράφει: Στο κόκκινο οι αγορές - λόγω της αβεβαιότητας στην Ευρωζώνη. Αξεπέραστες διαφορές για τα ευρωομόλογα και χάος για την ελληνική κρίση.
H Αθήνα μένει στο ευρώ. Ρήγμα Βερολίνου - Παρισιού για τα ευρωομολόγα λέει η La Stampa.

El Pais: Σφοδρή σύγκρουση Μέρκελ με Ολάντ για τα ευρωομολόγα. Η εφημερίδα έχει ανοίξει έναν δημόσιο διάλογο για το εάν η Ε.Ε. θα πρέπει να εργαστεί για τη διάσωση της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα