Ο Τύπος σήμερα

Ο χθεσινός ανασχηματισμός και η τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη στο ΥΠΟΙΚ κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το αόρατο χέρι του Σημίτη"

Η εφημερίδα γράφει ότι "το αόρατο... χέρι του Κώστα Σημίτη και του γερμανικού λόμπι έβαλε για άλλη μια φορά τη «σφραγίδα» του με τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού θα ελέγχουν ο ένας το υπουργείο Οικονομικών και ο άλλος την Τράπεζα της Ελλάδος".

ΕΘΝΟΣ: "Τα πρόσωπα, οι εκπλήξεις,

οι ανατροπές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σαρωτικός ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Οκτώ υπουργοί έμειναν εκτός, 21 είναι τα νέα πρόσωπα. Νέος υπουργός Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης. Σε θέσεις-κλειδιά τοποθετήθηκαν νέα στελέχη".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Πούτιν διαλύει την Τουρκία με τον «Ιωάννη Βατάτζη»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ρωσία ετοιμάζει το τελικό χτύπημα! Απάντηση της Μόσχας στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελάφρυνση δημοσίου χρέους και μείωση φόρων"

Η εφημερίδα γράφει "σαρωτικός ανασχηματισμός με 20 νέα μέλη. Στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και σχήμα με εκλογική ετοιμότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κυβέρνηση τηλε-παράθυρο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεξιότερα και με ακόμα μεγαλύτερη δόση λαϊκισμού η νέα κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, παρά τις διαβεβαιώσεις του Ευ. Βενιζέλου πριν από τον ανασχηματισμό για κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Υπουργοί που επελέγησαν για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική και να υλοποιήσουν την απόφαση να μη κινηθούν διεκδικητικά προς τους εταίρους, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, θα συνυπάρξουν με γνωστούς... τηλεαστέρες που μέχρι χθες συναγωνίζονταν στο... ξεκατίνιασμα, το λαϊκισμό και τη γραφικότητα".

ΕΣΤΙΑ: "Στρατηγικός ανασχηματισμός"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις Σαμαρά συμπληρώνει δύο χρόνια διακυβερνήσεως. Οταν ανέλαβε, οι συνθήκες ήταν δραματικές. Το τότε κυβερνητικό σχήμα εκλήθη να διασώση την Ελλάδα από την χρεωκοπία και την έξοδό της από την Ευρωζώνη. Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε κυβερνητικό ανασχηματισμό στρατηγικής σημασίας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μνημονιακό συνονθύλευμα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στάχτη στα μάτια του κόσμου επιχειρεί να ρίξει η συγκυβέρνηση με το νέο κυβερνητικό σχήμα. Με το βλέμμα στις επικείμενες κάλπες και μετά από παζάρια δύο εβδομάδων, τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια ανέλαβαν πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης των δανειστών -όπως ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης- που εγγυώνται την αυστηρή εφαρμογή της λιτότητας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το τρίωρο των μεγάλων μαχαιριών"

Η εφημερίδα σημειώνει "όλο το παρασκήνιο του ανασχηματισμού. Σαμαράς-Βενιζέλος: το νυχτερινό ραντεβού της Κυριακής στη Μουρούζη. Γκίκας Χαρδουβελης: πως πήγε ανενόχλητος μεσοβδόμαδα στο Μαξίμου. Γιάννης Στουρνάρας: ήξερε για την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν ήξερε για τη διαδοχή του".

Kontranews:"Πόσα εκ. ευρώ έστειλε ο Καντάφι στον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες αποκαλύψεις-φωτιά από τον Νίκο Ζήγρα για κορυφαία ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οικονομικούς παράγοντες, εργολάβους, μεσάζοντες και προμηθευτές του δημοσίου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλαγές - «κλειδιά»"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το Μέγαρο Μαξίμου κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό το όνομά του έως την τελευταία στιγμή. Θεωρείται επιτυχημένος οικονομολόγος με εμπειρία τόσο στα χρηματοοικονομικά όσο και σε θέσεις-«κλειδιά» δίπλα στους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη και Λ. Παπαδήμο. Είχε ενεργό συμμετοχή στο PSI τον Μάρτιο του 2012".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σαρωτικός ανασχηματισμός για την έξοδο από την ύφεση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την απόφαση της ηγεσίας της κυβέρνησης να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επιστροφής της χώρας στην ανάπτυξη, σηματοδοτεί ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, σημείωναν χθες συνεργάτες του πρωθυπουργού, ενώ ο ίδιος ο κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για ένα νέο σχήμα και προσεγμένες επιλογές προσώπων".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
ο τυπος σημερα, τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, γιάννης στουρνάρας, δημοκρατια, τραπεζες, υπουργοι, νέα, ωρα, ρωσία, νατο, ελευθεροτυπια, σαμαρας, βενιζελος, βρυξέλλες, εστια, ελλαδα, χρεωκοπια, εφημεριδα, στουρναρας, κανταφι, ΠΑΣΟΚ, παπαδημος, συμμετοχή, psi, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, χρεοκοπια, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, ανασχηματισμος, λουκας παπαδημος, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τι ειναι το psi, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, γιάννης στουρνάρας, ρωσία, βερολινο, ναυτεμπορικη, πρωτοσελιδα, τα νεα, υπουργειο οικονομικων, ωρα, απε, ασπιδα, βλεμμα, βρυξέλλες, ευρω, εμειναν, εφημεριδα, ιδια, κυβερνηση, λομπι, λογο, μαξιμου, ματια, μυστικο, μειωση, νικο, οκτω, ονομα, πουτιν, προβληματα, ραντεβου, συμμετοχή, τουρκια, φορα, χερι, εφαρμογη, γκικας, γκικα, υπουργειο, μια φορα, τηλε, τραπεζα, θεσεις, ξεκατινιασμα
Τυχαία Θέματα