Ο Τύπος σήμερα

Οι ανυπολόγιστες ζημιές στο κέντρο της Αθήνας από τις πυρκαγιές και τις λεηλασίες των κουκουλοφόρων, οι αποφάσεις και οι δεσμεύσεις που πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να εκταμιευθεί η νέα δόση προς την Ελλάδα, τα πολιτικά κόμματα μετά τις διαγραφές στελεχών τους και οι εκλογές μέσα στον Απρίλιο, είναι τα θέματα που
κυριαρχούν στις σημερινές εφημερίδες.

  
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Εκλογές το επόμενο βήμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «παρέσχε πλήρη πολιτική κάλυψη στον Χρήστο Παπουτσή, καταδίκασε τα επεισόδια, προανήγγειλε λιτότητα ακόμη και στον ανασχηματισμό, προειδοποίησε ότι «έχουμε μπροστά μας τρεις διαβολοβδομάδες» και έριξε τον κύβο των εκλογών: Εντός του Απρίλη η χώρα θα προσφύγει στις κάλπες».

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η έκρηξη φέρνει εκλογές»

Η εφημερίδα γράφει ότι "η προειδοποίηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ότι, αν χρειαστεί, θα αναγκάσει την κυβέρνηση να πάει σε εκλογές φαίνεται ότι έπιασε τόπο. Η θέση αυτή, σε συνδυασμό με τη γενική έκρηξη που πυροδότησε η ψήφιση του νέου Μνημονίου οδηγεί στην έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τις κάλπες, που οριστικοποιήθηκε ότι θα γίνουν τον Απρίλιο".

  
ΕΘΝΟΣ: «Μετρούν πληγές. Σοκ και δέος μετά την άγρια νύχτα στα κόμματα και στους δρόμους της Αθήνας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται μετά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το Μνημόνιο και τις βίαιες εκδηλώσεις στην Αθήνα. Τα δύο μεγάλα κόμματα υπέστησαν σοβαρές απώλειες. Διατυπώνονται σκέψεις για καινούργια σχήματα. Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος προχωρεί στις απαραίτητες ενέργειες για να κλείσουν το PSI και η δανειακή σύμβαση. Οριστικοποιεί τον περιορισμένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Παΐσιος: «Ο Λαός θα πάρει με τις... πέτρες τους πολιτικάντηδες»!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Λόγος του αξέχαστου Γέροντα της Ελληνορθοδοξίας, του Παΐσιου, παραμένει πάντοτε επίκαιρος και διαχρονικός».

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Εκλογές τον Απρίλιο μετά από Γολγοθά μέτρων»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η αβεβαιότητα που προκάλεσαν οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά την προχθεσινή, κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή οδηγεί σε επίσπευση του χρονοδιαγράμματος των εκλογών, οι οποίες -όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εφόσον αποκατασταθεί το κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Τρόικα- θα γίνουν μέσα στον Απρίλιο».

ΕΣΤΙΑ: «Τεράστια ζημιά στην οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το πολιτικό μας σύστημα δεν φαίνεται να συνειδητοποιήσει την έκταση της ζημιάς που επήλθε από τα προχθεσινά έκτροπα και τις καταστροφές στην Αθήνα».

  
Η ΑΥΓΗ: «Συντρίμμια ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «αβέβαιο το μέλλον για τα δύο κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης μετά τη διαγραφή δεκάδων βουλευτών τους, ανάμεσα στους οποίους και κορυφαία στελέχη».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Δάνεια. Διαγραφή για λόγους υγείας»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «δύο νέες απ
Keywords
Τυχαία Θέματα