Ο Θ. Παφίλης στον ΑΘΗΝΑ984

O επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" για την περιφέρεια Αττικής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μίλησε στις 27/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τις υποψηφιότητες στην περιφέρεια Αττικής
και το κομματικό ασυμβίβαστο:

«Νομίζουμε ότι δεν έχει καμία σημασία, ούτε θα κριθούν τα πρόσωπα και οι συνδυασμοί, από το αν οι υποψήφιοι θα παραιτηθούν ή όχι από το βουλευτικό τους αξίωμα. Είναι μια συζήτηση -κατά τη γνώμη μας, αποπροσανατολιστική και δεν μας αφορά-, που προσπαθεί να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να συζητήσουμε με το λαό».

Και πρόσθεσε: «Ποια είναι τα κριτήρια για να είναι κάποιος υποψήφιος περιφερειάρχης; Αν γνωρίζει τα ευρωπαϊκά προγράμματα; Γιατί τέτοιες συζητήσεις ακούμε τώρα τελευταία. Αν έχει τέτοιου είδους εμπειρία; Διότι, αν είναι αυτά τα κριτήρια, δεν χρειάζονται εκλογές. Μπορεί να γίνει ένας διεθνής διαγωνισμός και όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τα βιογραφικά τους και τελικά να διοριστεί κάποιος υπάλληλος του κράτους που θα εφαρμόζει αυτή την πολιτική. Τα κριτήρια είναι γενικότερα. Είναι η πολιτική που υπηρετεί ο καθένας. Αν κρίνει κανείς και από αυτούς που γνωρίζουν καλά τα ευρωπαϊκά θέματα και τα υπηρετήσαν όλο αυτό το διάστημα, καθώς και από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει καεί η γούνα του ελληνικού λαού και. Φαντάζομαι ότι και όσοι μας ακούν, έχουν νιώσει πολύ καλά την Ευρώπη της φιλίας, της ειρήνης και της ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας με την κρίση...».

* Για την δήλωση της Ρένας Δούρου: "Αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός":

«Αυτά είναι αστεία πράγματα. Για τα απορρίμματα, έχουμε τοποθετηθεί σαν κόμμα και σαν "Λαϊκή Συσπείρωση" επανειλημμένα. Έχουμε κάνει και ημερίδες και έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, έναν εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης των σκουπιδιών, όχι μόνο για την Αττική, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Τα σκουπίδια δεν είναι σκουπίδια, με την έννοια της λέξης, είναι χρυσός. Η θέση μας είναι ότι χρειάζεται ένας εθνικός σχεδιασμός, πρέπει οι περιφέρειες να τα διαχειριστούν, μ' ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και να μη δοθεί στους ιδιώτες. Και πολύ περισσότερο που υπάρχουν και περιβαλλοντικά προβλήματα με τα εργοστάσια καύσης. Εμείς έχουμε μια συνολική πρόταση και εκεί πρέπει να τοποθετηθούμε όλοι και να αφήσουμε τα επιμέρους "αν τα μαζεύει ο αντιμνημονιακός ή ο μνημονιακός". Το θέμα είναι πολιτικό είναι με ποια πολιτική διαχειρίζεσαι την κατάσταση».

* Για τα προβλήματα στην περιφέρεια Αττικής:

«Δεν μπορεί να ξεκόψει κανείς την καθημερινή ζωή του ανθρώπου και να την τοποθετήσει σε περιφερειακό επίπεδο. Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι αυτά που βιώνει ο λαός μας. Ανεργία, φτώχεια, υποβάθμιση κ.λπ.. Δεν νοείται περιφερειάρχης ή περιφερειακό συμβούλιο που να μην έχει στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Επομένως, τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ανεργία, η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον, τα αδιέξοδα και η άθλια κυριολεκτικά ζωή, την οποία είναι καταδικασμένοι να βιώνουν αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο...».

* Για την δήλωση Τσίπρα ότι θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο τις όποιες υποψηφιότητες του ΚΚΕ:

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει πολλές δηλώσεις, οι οποίες είναι και αντιφατικές. Όμως θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όσους μας ακούν, αλλά και στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι πριν βγάλει αυτές τις αποφάσεις, στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ εναντίον μας, σε όλες τις ομοσπονδίες, όπου έχει πλειοψηφία το ΠΑΜΕ και σχεδόν σε όλα τα εργατικά κέντρα, για να μπορέσει να πάρει την πλειοψηφία. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με το ΠαΣοΚ και τώρα "σφυρίζει αδιάφορα" σε δήμους και περιφέρειες. Και είχε και αντιδημαρχίες. Αυτά, καλό είναι, να τα θυμάται κανένας και να τα γνωρίζει και ο ελληνικός λαός».

* Για τους υποψήφιους της Χρυσής Αυγής:

«Όσοι άνοιξαν συζήτηση για το τι θα κάνω, αν στο δεύτερο γύρο είναι η Χρυσή Αυγή, έκαναν διαφήμιση στη Χρυσή Αυγή, promotion. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα τσακίσει τους φασίστες από την πρώτη Κυριακή και δεν πρόκειται να μπουν πουθενά στο δεύτερο γύρο. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παλέψουμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα