Ο Θ. Κοτσυφάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, μίλησε στις 26/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιάννη Θεοδόση.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο;

Θ. Κοτσυφάκης: «Τα σχολεία ουσιαστικά τα κλείνει η κυβέρνηση, με αυτά που εφαρμόζει στην τεχνική εκπαίδευση... Ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί.

Υπάρχει απειλή για νέα διαθεσιμότητα, σχέδιο μετάταξης πέντε χιλιάδων καθηγητών, σχέδιο υποχρεωτικών μεταθέσεων χιλιάδων εκπαιδευτικών και έχουμε και δέκα χιλιάδες λιγότερους αναπληρωτές... Προσανατολιζόμαστε σε κινητοποιήσεις και αγωνιζόμαστε για να ανοίξουν τα σχολεία με τους όρους που λειτουργούσαν όμως».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περιθώριο παρέμβασης στον τομέα της παιδείας;

Θ. Κοτσυφάκης: «Θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να γίνονται περικοπές και απολύσεις στην εκπαίδευση. Ο τομέας αυτός αποτελεί το μέλλον της χώρας. Δεν θα έπρεπε να "χτυπηθεί" και μάλιστα με τόσο βάρβαρο τρόπο».

Δημοσιογράφος: Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν υπεράριθμοι καθηγητές σε κάποια σχολεία και ελλείψεις σε άλλα. Δεν έπρεπε κάποια στιγμή να υπάρξει αναδιάρθρωση;

Θ. Κοτσυφάκης: «Οι υπεράριθμοι καθηγητές, όπου υπάρχουν, είναι αποτέλεσμα κυρίως των αλλαγών της κυβέρνησης. Όταν καταργούνται σχολεία, μαθήματα, τομείς και ειδικότητες, βγαίνουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί. Είμαι μια πρακτική της κυβέρνησης για να πει τεχνηέντως ότι υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί. Η πολιτική κατασκευάζει τους υπεράριθμους. Οι ανάγκες στα σχολεία υπάρχουν και δεν είναι αυτές που παρουσιάζονται».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα