Ο Θ. Φλωράτος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, Θόδωρος Φλωράτος, μίλησε στις 30/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Νεκτάριο Νώτη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές:

«Η παραβατικότητα που δείχνουν τα στοιχεία μας, αφορά συγκεκριμένη ημερομηνία που το ΣΔΟΕ ήταν εκεί για έλεγχο. Εκείνο που μας ανησυχεί περισσότερο δεν είναι αν το Καρπενήσι ή η Ικαρία είναι στο δείγμα 100% παραβατικότητας, διότι δεν είναι
το ουσιαστικό δείγμα. Το ουσιαστικό δείγμα είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, που έχουν μαζικό τουρισμό και οι πελάτες ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Όταν η Μύκονος παρουσιάζει 82% παραβατικότητα συνεχώς, μας ανησυχεί...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Αυτή την περίοδο, οι έλεγχοί μας επικεντρώνονται -μεταξύ άλλων-, με εισαγγελικές παραγγελίες στον έλεγχο αιρετών για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος μέσα από τις δαπάνες που έγιναν από τους ΟΤΑ για διάφορες εργασίες. Κάθε μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ξεχωριστές έρευνες για επιδοτήσεις, για τις οποίες εισήχθησαν εικονικά τιμολόγια στα λογιστήρια ΟΤΑ ή εταιρειών χωρίς να είναι πραγματικές συναλλαγές. Έχουμε μεγάλες έρευνες που αφορούν αγορές ακινήτων από Έλληνες στο εξωτερικό, η γνωστή λίστα Λαγκάρντ, μία έρευνα για φορολογούμενους στο Λουξεμβούργο. Έχουμε Έλληνες που έχουν αποκτήσει σκάφη αναψυχής και τα έχουν γράψει στα νηολόγια της Ολλανδίας. Εξοπλιστικά, γιατροί που έχουν πάρει χρηματικά ποσά από φαρμακευτικές εταιρείες κ.λπ...
Οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί το καλοκαίρι, γιατί όλοι κινούνται περισσότερο και διαπιστώνουν παραβατικότητα. Υπάρχει ειδική επιτροπή που αξιολογεί κάθε μεσημέρι τις καταγγελίες και παίρνουν τον δρόμο τους και ιεραρχούνται ως προς την προτεραιότητα. Στους 8 μήνες που έχουν περάσει από την αρχή του χρόνου, έχουμε πλησιάσει τις 18.000 καταγγελίες».

Δημοσιογράφος: Τι ποσοστό από αυτές, τελικά, είναι καταγγελίες που αξίζουν τον κόπο;

Θ. Φλωράτος: «Εδώ υπεισέρχεται το υποκειμενικό στοιχείο. Κάποιος βλέπει κάτι ως παραβατικό, ενώ δεν είναι και το ανάποδο. Πάνω από το 50% των καταγγελιών έχουν ουσία. Και κάποιες είναι πολύ ακριβείς και ουσιαστικές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα