Ο τελικός των τελικών

Πανέτοιμος και με ακόμα περισσότερο κόσμο αναμένεται να παραταχθεί ο Ολυμπιακός στον αποψινό μεγάλο τελικό του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Ο2 του Λονδίνου (22:00 ώρα Ελλάδας), με στόχο την κατάκτηση του τρίτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του και δεύτερου συνεχόμενου.Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να έχουν την υποστήριξη περίπου 3.500 φίλων τους, καθώς ακόμα 500 Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας,

θα ταξιδέψουν ανήμερα στην αγγλική πρωτεύουσα, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Από την πλευρά της, η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια για όσους επιθυμούν να βρεθούν στο Ο2 Arena έστω και την ύστατη στιγμή.


Οι Πειραιώτες καλούνται να ολοκληρώσουν αύριο στον τελικό που αρχίζει στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας (8 τοπική) τη φετινή τους υπέρβαση, κατακτώντας τον δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τους τίτλο και τρίτο συνολικά, με αντίπαλο την αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» της Ευρώπης, οι παίκτες της οποίας όμως είναι αμφίβολο αν ... θυμούνται την τελευταία παρουσία των Μαδριλένων σε τελικό Ευρωλίγκας, που χρονολογείται στο μακρινό 1995.


* Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει από το Λονδίνο με πτήση τσάρτερ στις 13:00 της Δευτέρας.


Παπανικολάου: Θέληση, άμυνα, ριμπάουντ


Ο Κώστας Παπανικολάου, μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής και τελευταίας προπόνησης των "ερυθρολεύκων" πριν τον τελικό μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 984 και τον Γιώργο Κυριακίδη για τον τρόπο, με τον οποίο η ομάδα του θα προσεγγίσει την αποψινή αναμέτρηση.


Ο 23χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε:


Στο άγχος:


«Δεν υπάρχει καμία αγωνία και κανένα άγχος. Απλώς, προσμονή. Μιλάμε για έναν τελικό, οπότε δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες, τις οποίες μπορείς να επισημάνεις. Η θέληση για έναν τίτλο δεν μπορούν να υποσκελιστούν από την κούραση που ενδεχομένως θα έχει η Ρεάλ λόγω του δικού της ημιτελικού».


Στις απαιτήσεις του αγώνα:


«Το μόνο που πρέπει να κάνουμε σε τέτοια παιχνίδια είναι να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να δώσουμε και την ψυχή μας ώστε να διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα που υπάρχει. Νομίζω ότι εάν παίξουμε στο ίδιο επίπεδο στο οποίο παίξαμε στον ημιτελικό, όσον αφορά στην άμυνα, έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Όμως, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο αυτό, να καταφέρουμε δηλαδή να πιάσουμε εξίσου καλή απόδοση σε διάστημα μόλις δύο ημερών. Απομένει να δούμε πόσο συγκεντρωμένη θα αποδειχθεί η ομάδα σε αυτόν τον αγώνα.


Τα ριμπάουντ είναι ένας τομέας, στον οποίο πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, ειδικά απ΄τη στιγμή που φέτος δείξαμε αρκετές φορές αδυναμίες στο αμυντικό σκέλος. Έχουμε χάσει πολλά αμυντικά ριμπάουντ σε κάποια ματς φέτος, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να βοηθούν και οι περιφερειακοί. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση και στα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά να διατηρούμε και την αμυντική μας ισορροπία. Αν τη χάσουμε, όλα θα γίνουν δυσκολότερα. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο να τρέχει και δεν θα χάσει την ευκαιρία να το κάνει. Κι εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε γρήγορα, αλλά σε σετ παιχνίδι, ώστε να τους αναγκάσουμε σε μεγάλες επιθέσεις, να τους κουράσουμε μέχρι να βρουν ελεύθερο σουτ».


Στις αδυναμίες της Ρεάλ:


«Δεν πρέπει να εστιάζουμε στις αδυναμίες τους, ώστε να είμαστε εμείς έτοιμοι σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού».


Στη λιγοστή εμπειρία πολλών παικτών της Ρεάλ από Φάιναλ Φορ:


«Εμείς μέχρι πέρσι δεν είχαμε καμία εμπειρία από τελικούς, οπότε η έλλειψη εμπειρίας από Φάιναλ Φορ της Ρεάλ είναι κάτι που δεν έχει μεγάλη σημασία. Υπάρχει μόνο στη θεωρία. Διαθέτει παίκτες που έχουν δείξει την αξία τους σε πολλά χρόνια καριέρας».


Στο αν σ'αυτό το ματς θεωρούν στον Ολυμπιακό πως δεν είναι το αουτσάιντερ:


«Το γεγονός ότι σε προηγούμενα ματς οι δημοσιογράφοι ή το κοινό έκρινε ότι ήμασταν το αουτσάιντερ ήταν κάτι που εμάς δεν μας απασχολούσε. Αυτές είναι σκέψεις που δεν κάνουμε ποτέ. Θέλουμε απλώς να κάνουμε τη δουλειά μας και να παλέψουμε σε κάθε φάση».


Στην παρουσία του κόσμου:


«Πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο στον τελικό. Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα».


Στις συγκρίσεις που γίνονται με την περσινή πορεία της ομάδας:


«Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε τη φετινή μας προσπάθεια σε σχέση με την περσινή. Έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι πολύ ωραίο, αλλά το μπάσκετ παίζεται μέσα στις τέσσερις γραμμές και όχι στα λόγια. Πρέπει να δείξουμε στο παρκέ αν αξίζουμε να τα καταφέρουμε»

Keywords
Τυχαία Θέματα