Ο Στ. Μάνος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Στέφανος Μάνος, μίλησε στις 30/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για ενδεχόμενο συμφωνίας:

«Δύσκολο, αλλά μακάρι να επιτευχθεί, έστω και στο παρά πέντε, να συνέλθει η κυβέρνηση, διότι είχε συμπεριφορά παλαβής κυβέρνησης... Η αποδοχή που έχει η κυβέρνηση δεν αντικαθιστά την παλαβομάρα. Η παλαβομάρα είναι εδώ. Τώρα, εάν ο κόσμος το παρακολουθεί αυτό και είναι ευχαριστημένος, είναι δικό του το θέμα. Αυτό όμως δεν αλλάζει τίποτα.
Δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο κόσμος κάνει ουρές στις τράπεζες, ότι οι τράπεζες δεν έχουν φράγκο πλέον. Αν τελειώσουν τα λεφτά -που φαίνεται ότι τελειώνουν-, από πού θα χρηματοδοτηθούν ξανά; Θα κουρέψουν τις καταθέσεις αυτοί, η παλαβή κυβέρνηση».

* Για αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό σε ενδεχόμενη συμφωνία:

«Αυτοί οι άνθρωποι απέδειξαν ότι είναι τελείως ανίκανοι να ακολουθήσουν μια συνεπή πολιτική. Ποιος θα τους έχει εμπιστοσύνη στο εξής; Φανταστείτε τους ξένους πώς μας βλέπουν. Μακάρι να συμφωνήσουν, αλλά πρέπει να είναι σαφές ότι αν συμφωνήσουν, μετά πρέπει να εφαρμόσουν. Ποιος θα εφαρμόσει; Ο κ. Στρατούλης που περιφέρεται και λέει ότι ο Σόιμπλε θα κόψει τις συντάξεις; Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να μείνει στο πόστο του;
Αν ένας άνθρωπος σε αυτή την κυβέρνηση συνετιστεί, ο πρωθυπουργός, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Καταρχήν, μπορεί να εμπλουτίσει την κυβερνησή του με ανθρώπους έξω από το κόμμα και τα άλλα κόμματα. Αντί να βάζει τους χειρότερους ή τους πιο άθλιους εκπροσώπους του κόμματός του, να βρει σωστούς ανθρώπους. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα το κάνει».

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι ένα "όχι" στο δημοψήφισμα θα είναι αυτοκτονία για εμάς;

Στ. Μάνος: «100%. Από τη στιγμή που δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις που πρέπει -μια είναι σήμερα και η άλλη πιο σημαντική μέσα Ιουλίου-, ό,τι μας έχουν δώσει θα γίνει απαιτητό και δεν υπάρχει φράγκο στις τράπεζες... Δεν θα υπάρχουν πια τράπεζες».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να ψηφίσουμε "ναι" στο δημοψήφισμα. Είναι ένα μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι ο λαός ατύχησε με μια παλαβή κυβέρνηση, αλλά εμείς, ως λαός, δεν είμαστε παλαβοί. Και ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να φέρουμε την Ελλάδα σε λογαριασμό. Και αν αυτό το περάσουμε δυναμικά, είμαι 100% βέβαιος ότι οι Ευρωπαίοι θα είναι πολύ ευνοϊκότερα τοποθετημένοι».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα