Ο Σπ. Λυκούδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στις 18/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι παραμένει ζωντανή η πρότασή σας για συνεννόηση την τελευταία στιγμή;

Σπ. Λυκούδης: «Ολοζώντανη είναι η πρόταση. Το θέμα είναι αν έχει πιθανότητες να γίνει δεκτή κι εκεί είναι περιορισμένη η αισιοδοξία. Η δική μου τουλάχιστον είναι περιορισμένη... Θα επιδιώξουμε να επαναφέρουμε μία προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος αμοιβαίας συνεννόησης και συναίνεσης,
ανάμεσα στην συμπολίτευση και την αντιπολίτευση. Τώρα, αν θα πετύχουμε κάτι, δεν το ξέρω... Έχουμε πει να δούμε πώς θα πάει και η δεύτερη ψηφοφορία και να επαναφέρουμε αυτή την πρόταση για συναίνεση και συνεννόηση».

Δημοσιογράφος: Ανάμεσα στις δυνάμεις που δεν έχουν εμπλακεί σε αυτό το διχασμό είναι και πρώην σύντροφοί σας στη Δημοκρατική Αριστερά και ο κ. Κουβέλης. Σκοπεύετε να βρείτε έναν τρόπο συνεννόησης μαζί τους;

Σπ. Λυκούδης: «Άλλος τρόπος συνεννόησης από το να συνδράμουν μία πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από την ομάδα των ανεξαρτήτων, δεν υπάρχει. Στην προηγούμενη προσπάθεια, τρεις βουλευτές από τη Δημοκρατική Αριστερά είχαν συνυπογράψει μαζί μας το κείμενο. Μακάρι να το κάνουν και τώρα. Ξέρω ότι δεν έχουν αποστεί αυτής της υπογραφής και αυτό είναι θετικό. Υποθέτω ότι και άλλοι βουλευτές θα συνδράμουν αυτή την πρωτοβουλία, ενδεχομένως και από άλλες δυνάμεις. Μακάρι».

Δημοσιογράφος: Σας φοβίζουν οι εκλογές;

Σπ. Λυκούδης: «Δεν μου αρέσουν οι διογκώσεις των κινδύνων και δεν θέλω να δημιουργείται και ένα κλίμα ότι "αν γίνει αυτό, χαθήκαμε" κλπ. Αλλά ότι ανησυχώ για το κλίμα αβεβαιότητας που θα δημιουργηθεί, μετά από τις πρόωρες εκλογές, με δεδομένο ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα στοιχεία με τα οποία η χώρα, στο σύνολό της, θα μπει στη νέα εποχή και στη νέα διαπραγμάτευση, ανησυχώ. Δεν μπορώ να το κρύψω. Όπως είχα θεωρήσει και άθλια, ελεεινή, βούρκο, την απόπειρα κατασυκοφάντησης των συναδέλφων μου, άλλων κομμάτων, επειδή θα ψήφιζαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με κατηγορίες περί χρηματισμού, περί αποστασίας, έτσι δεν θέλω να διογκώνω και τους κινδύνους, αν ακούγονται, από την άλλη πλευρά».

Δημοσιογράφος: Οι Μεταρρυθμιστές κατευθύνονται στο να κατέβουν στις εκλογές αυτόνομα;

Σπ. Λυκούδης: «Έχουμε φτιάξει μια πολιτική συσπείρωση πριν από 40 μέρες. Εάν οι εκλογές γίνουν σε 25 - 30 μέρες, νομίζω ότι θα είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία, αν φτάσουμε στις κάλπες χωρίς να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο. Η διαμόρφωση ενός πανελλαδικού ιστού ψηφοδελτίων σε όλη την Ελλάδα και η δυνατότητα να κινηθούμε με στοιχειωδώς οικονομικά μέσα, που δεν τα έχουμε σήμερα, μας δημιουργούν πολύ μεγάλες δυσκολίες... Νομίζω ότι είναι πιο κοντά ο δρόμος των συνεργασιών. Αν οι εκλογές γίνονταν μετά από μερικούς μήνες, έχω την αίσθηση ότι η ευρεία αποδοχή που συνάντησε η δική μας πρωτοβουλία, θα ήταν με μία δεδομένη παρουσία πανελλαδική».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα