Ο Σπ. Λυκούδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής της κίνησης "Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη", Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στις 22/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για κεντροαριστερά: "Εμείς συγκάτοικοι θέλουμε να είμαστε στο χώρο":

«Όποιος ανησυχεί για την παρουσία των Μεταρρυθμιστών από αυτόν τον χώρο, να μην ανησυχεί, διότι εμείς δεν ήρθαμε ούτε να αφαιρέσουμε από οποιονδήποτε το οτιδήποτε, ούτε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο από την δυνατότητα και την διάθεση να πάμε όλοι μαζί. Εμείς συγκάτοικοι θέλουμε να είμαστε στο χώρο και
όχι ιδιοκτήτες. Πρέπει να δούμε με χαμόγελα και καθαρότητα όλο το θέμα, παρά με ψιλογκρίνιες που δεν χρειάζονται. Δεν μου αρέσει κάποιος -παλιός ή νέος- να θεωρεί ότι έχει στοιχεία ιδιοκτησίας του χώρου. Δεν θέλω να πω και εγώ καμιά κακιούλα...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Υπάρχουν και παλιότερα σχήματα -και αναφέρομαι στο ΠαΣοΚ και την Ελιά- που θεωρούν ότι θ' αποτελέσουν τη βάση της συγκρότησης για λόγους ιστορικής διαδρομής και με τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Υπάρχει ο νέος χώρος, το Ποτάμι -με όλη μου την καλή στάση και διάθεση απέναντι του-, που θεωρεί ότι φέρνει κάτι καινούργιο και νομίζει ότι γύρω από αυτό θα συγκροτηθεί αυτή η νέα δυνατότητα και η νέα ελπίδα του χώρου. Ο καθένας δηλώνει αυτό που νομίζει και το σέβομαι απολύτως».

* Για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Δεν είναι μέσα στις άμεσες επιδιώξεις μας (σ. σ. μια συνάντηση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), διότι δεν μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα μέσα από μια τέτοια συνάντηση. Δηλαδή τι μπορούμε να πούμε εμείς, μια τέτοια νέα κίνηση που γεννιέται και με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, για το κυβερνητικό πρόβλημα με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Αυτό δεν σημαίνει ότι είχαμε ποτέ κομμένες γέφυρες. Σε επίπεδο προσώπων, εκτιμώ βαθύτατα και με εκτιμούν νομίζω τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Θα μπορούσαμε άνετα να κουβεντιάσουμε...».

* Για την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας:

«Η σκέψη που έχουμε κάνει είναι να διαμορφώσουμε μια κοινοβουλευτική ομάδα για να μπορεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικότερα στο κοινοβουλευτικό έργο. Χωρίς να της δίνουμε πολιτικά στοιχεία κατευθύνσεων, διότι καθένας έχει τη δική του αντίληψη για το τι πρέπει να γίνει, πώς πρέπει να προχωρήσει, τι πρέπει να κάνει και είναι απολύτως σεβαστό. Στο επίπεδο του κοινοβουλίου, για να έχουμε αποτελεσματικότερη κοινοβουλευτική παρουσία, μπορεί να μας δείτε αύριο να διαμορφώνουμε μια ομάδα συναδέλφων βουλευτών, που θα κάνει ερωτήσεις, θα παρεμβαίνει και θα έχει πιο αποτελεσματική παρουσία ως ανεξάρτητη ομάδα βουλευτών...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα