Ο πληθωρισμός ο χειρότερος εχθρός

Ο χειρότερος εχθρός του συνταξιούχου και του σημερινού και του μελλοντικού είναι ο πληθωρισμός και η μακροοικονομική αστάθεια δήλωσε ο Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην Τρόικα του ΑΘΗΝΑ 9,84 και στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.«Σε μία οικονομία που έχει μειωθεί κατά 25%

το να λες ότι οι συντάξεις πρέπει να μείνουν εκεί που ήταν το 2009 είναι στην ουσία σαν να λες ότι πρέπει να αυξηθεί πολύ η σύνταξη σε σχέση με τις δυνατότητες της οικονομίας.

Αν λένε ότι θα αυξήσουν το όριο ηλικίας από τα 65 στα 67 γι' αυτούς που είναι σήμερα κάτω των 30, δηλαδή σε 30 χρόνια, η επίπτωση αυτή θα είναι μηδέν. Αν λέμε ότι περιορίζουμε τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αλλά μετά όλοι αυτοί που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί ή που έχουν θεμελιώσει είναι στο απυρόβλητο, τότε η σημασία αυτού δημοσιονομικά είναι μηδενική περίπου. Διότι όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με τις διάφορες χαριστικές ρυθμίσεις έχουν ήδη φύγει.


Ένα από τα πιο παράδοξα σημεία είναι ότι οι συνταξιοδοτήσεις γυναικών με δικαιολογητικά ότι έχουν ανήλικο παιδί, μπορεί να δοθούν σε κάποια στιγμή που το ανήλικο παιδί θα είναι 30 ετών».

Keywords
Τυχαία Θέματα