Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να θέσουμε σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού, πρέπει να μετατρέψουμε την ελπίδα σε μια ορατή προοπτική», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις κοινές του δηλώσεις με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Ο ο κ. Γιουνκέρ, από την πλευρά του, δήλωσε υπερήφανος για το ότι στήριξε σθεναρά την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη τη διετία 2009 - 2011, παραπέμποντας μάλιστα σε μια αποστροφή του Ζισκάρ
Ντ'Εστεν:« Ο Πλάτωνας δεν μπορεί να παίζει στη β' εθνική».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε οτι η Ελλάδα ύστερα απο μακροχρόνια ύφεση και κοπιαστική προσπάθεια εξέρχεται της κρίσης χάρη στις οδυνηρές θυσίες των ελλήνων πολιτών και την ευρωπαική αλληλεγγύη. Η Ελλάδα επιτυγχάνει όλους τους δημοσιονομικούς και μεταρρυμιστικούς της στόχους. Αναφερόμενος, στο χαρτοφυλάκιο που θα εξασφαλίσει η χώρα μας στην Κομισιόν ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε οτι στο πρόγραμμα Γιουνκέρ ενσωματώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό οι στρατηγικές προτεραιότητες της Ελλάδος όπως η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη περιπέτεια της Πορτογαλίας, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε πως ύστερα από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών έχει διαμορφωθεί μία ασπίδα προστασίας για τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Αργεντινής επιτιθέμενος εμμέσως πλην σαφώς στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάζει. «'Οταν κάποιοι μας εισηγούνταν το σενάριο της άτακτης χρεοκοπίας εμείς κάναμε το αντίθετο και όταν κάποιοι επέμειναν οτι η παραμονή μας στο ευρώ δεν ειναι φετίχ, εμείς μείναμε και αποτρέψαμε τα χειρότερα. Η παραμονή μας στην ομπρέλα της ευρώζωνης αποδείχθηκε σωτήρια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιουνκέρ διευκρίνισε πως είναι υπέρμαχος της δημοσιονομικής σταθερότητας ώστε να μην διολισθήσει κανένα κράτος μέλος της ευρωζώνης εκ νέου σε ελλείμματα. Σε ό, τι αφορά το χαρτοφυλάκιο που θα εξασφαλίσει η χώρα μας στην Κομισιόν διευκρίνισε οτι τη σύνθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής τη διαμορφώνει ο ίδιος και όχι οι ευρωπαϊκές κυβέρνησεις, ότι δεν επηρεάζεται απο παρεμβάσεις και ότι η τελική του απόφαση θα ικανοποιήσει την Αθήνα.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη χρεοκοπία της Αργεντινής, ο κύριος Γκιουνκέρ επέμεινε πως δεν μπορεί να γίνει κανένας παραλληλισμός μεταξύ των δύο περιπτώσεων. "Αν η Ελλάδα δεν ήταν μέρος της Ευρώπης θα είχε γίνει Αργεντινή πολύ νωρίτερα και ο ελληνικός λαός θα είχε βιώσει δραματικές συνέπειες", τόνισε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα