Ο Π. Τατσόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, μίλησε στις 27/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Ζούμε μέρες μεγάλου εθνολαϊκιστικού μεγαλείου. Όσοι νόμιζαν ότι η συνεργασία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ήταν τυχαία, οπορτουνιστική, συμπτωματική ή δεν γινόταν αλλιώς, κάνουν λάθος. Βλέπουμε ότι είναι μια πιο μακρόπνοη

συνεργασία και όσο το χαρτί στην οικονομία δεν θα βγαίνει -αντίθετα η πίεση θα γίνεται μεγαλύτερη και ασφυκτική-, τόσο θα χτυπάμε τα νταούλια και τους ζουρνάδες. Είναι φανερό αυτό και από την παρέλαση και από άλλα. Δεν βλέπουμε έναν συμβιβασμό ανάμεσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε θέματα εθνολαϊκισμού. Βλέπουμε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να έχει προσχωρήσει πλήρως στην εθνολαϊκιστική ατζέντα, κάτι πολύ θλιβερό... Θεωρώ ότι αυτά τα δύο κόμματα είναι συγκοινωνούντα δοχεία...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Οι πιο ανασφαλείς και οι πιο ανίσχυροι οικονομικά είναι εκείνοι που μιλούν για την ανάγκη της εθνικής ομοψυχίας... Μέσα σε όλα αυτά τα θλιβερά και ζοφερά, υπάρχει μια ευκαιρία -ο θεός να την κάνει-, ότι επιτέλους μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι και να καταλάβουμε ότι το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι αν θα κρατήσουμε μια φιλοευρωπαϊκή στάση, με ό,τι σημαίνει Ευρώπη -τα όρια της, τις δυνατότητες της- ή θα κρατήσουμε μια αντιευρωπαϊκή στάση και θα πούμε στο λαό "δεν μας αρέσει η Ευρώπη, πάμε στη Ρωσία, πάμε σε άλλα"... Ανάμεσα λοιπόν σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα φιλοευρωπαϊκό και ένα αντιευρωπαϊκό, πρέπει να παιχτεί πια ένα τίμιο παιχνίδι. Όχι αυτό που παίζεται σήμερα, που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι τα πάντα. Αυτό είναι το πιο νοσηρό...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα