Ο Π. Ρήγας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ, Παναγιώτης Ρήγας, μίλησε στις 26/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το φρέσκο γάλα: "Αυτιστικός διάλογος":

«Η τελική ρύθμιση θα έρθει, θα την έχουμε στα χέρια μας -όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός-, μέχρι σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο. Θα συζητήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ, όχι μόνο για το γάλα, αλλά για όλα τα ζητήματα.
Χωρίς να παραγνωρίζουμε την σπουδαιότητα που έχει η ρύθμιση για το γάλα, πέρα από αυτό, πρέπει επιτέλους -και μετά από τέσσερα χρόνια οδυνηρής εμπειρίας-, να μην συνεχίσουμε αυτόν τον αυτιστικό διάλογο στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου. Αν είναι δυνατόν, όλη η συζήτηση -όσο σοβαρό και αν είναι ένα θέμα-, να επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο θέμα του γάλακτος, χωρίς μέχρι τώρα να έχουμε δει πώς έχει διαμορφωθεί στην τελική της μορφή η πρόταση και να εικάζονται παραιτήσεις βουλευτών, καταψηφίσεις, κλυδωνισμός του πολιτικού συστήματος. Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν».

* Για αντιδράσεις Θ. Μωραΐτη - Μ. Κασσή: "Βιάζονται, δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται Προμηθείς, χωρίς να έχουν δει το νομοσχέδιο":

«Καλά κάνουν και αναλύουν τις θέσεις τους. Από την άλλη πλευρά, βιάζονται. Δεν είναι δυνατόν, χωρίς να έχει έρθει το νομοσχέδιο, να εμφανίζονται κάποιοι Προμηθείς και να λένε "εγώ δεν ψηφίζω το ένα ή το άλλο". Θα υπάρξει συζήτηση, κατάθεση προτάσεων, θα υπάρξει προσπάθεια να το δούμε με επιστημονικό τρόπο και όχι με το τι έχει στο μυαλό του ο καθένας. Γιατί εδώ κινδυνεύουμε να χάσουμε τα μυαλά μας. Είμαστε που είμαστε, στην Ελλάδα, εραστές των παράλογων συζητήσεων. Εδώ υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα, δεδομένα της αγοράς, που πρέπει να συζητηθούν. Αν οι Τροϊκανοί είναι υπερβολικοί, θα καταλάβουν ότι κάποια πράγματα δεν περνούν. Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί ο καθένας, με ό,τι έχει στο μυαλό του, να λέει "όχι δεν θα γίνει το ένα, δεν θα γίνει το άλλο". Θα υπάρξει συζήτηση και όποιος θέλει ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας παρουσιαστεί μπροστά στον ελληνικό λαό, να πει "εγώ δεν θέλω για τα κουρεία να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην χώρα", ο άλλος να πει για τα γάλατα και ο άλλος να πει για τα νερά. Δεν είναι έτσι».

* "Δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος, αν υπάρχουν στα μυαλά ορισμένων σκέψεις για το πώς θα διαχειριστούν ένα άδειο πουκάμισο":

«Είναι το άκρον άωτον της αφέλειας, να πιστεύει κάποιος ότι υπάρχουν περιθώρια σε αυτή την χώρα και σε αυτό το κόμμα -το οποίο έχει γονατίσει, κυριολεκτικά, εξαιτίας και των σφαλμάτων του, αλλά και των πρωτοβουλιών και των ευθυνών που ανέλαβε-, να μιλάει για επόμενες μέρες μετά από μια δημοσκοπική κατάρρευση ή μετά από ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος, αν υπάρχουν στα μυαλά ορισμένων σκέψεις για το πώς θα διαχειριστούν ένα "άδειο πουκάμισο", αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό την επόμενη ημέρα. Δεν έχω την ίδια άποψη μαζί τους. Πιστεύω ότι η συγκυρία είναι δύσκολη. Το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό τοπίο είναι εντελώς συγκεχυμένα. Είναι χυλός η πολιτική ζωή αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, όμως δεν θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θέτει σε αμφισβήτηση την πρωτοβουλία που έχει πάρει το ΠαΣοΚ να ενωθεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις και να κατέβει σε αυτές τις εκλογές υπό την επωνυμία, υπό την στέγη ενός ευρύτερου σχήματος που είναι η Δημοκρατική Παράταξη Ελιά. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι θα επαληθευτούν αυτές οι προσπάθειες κάποιων -διότι πρόκειται περί προσπαθειών από ορισμένους-, να είναι μια αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία το κακό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει λοιπόν μέλλον -ας το βγάλουν από το μυαλό τους-, σε έναν χώρο που υπονομεύεις εσύ ο ίδιος. Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, χωρίς ύστερες σκέψεις, να βγάλουμε αυτή την δύσκολη προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας, για να πάει η χώρα μπροστά και να έχει για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, η κοινωνία να ελπίζει σε κάτι».

* "Για εμένα η κομματική πειθαρχία έχει να κάνει με την συνείδηση του καθενός":

«Έχω βαρεθεί πια να θεωρώ ότι χρειάζεται να μεταχειριζόμαστε υπεύθυνους ανθρώπους, που έχουν αυτή την στιγμή εντολή από τον ελληνικό λαό, με την λογική των στρατιωτών ή την λογική του λόχου. Όχι. Για εμένα η κομματική πειθαρχία έχει να κάνει με την συνείδηση του καθενός. Να τα βάλει λοιπόν ο καθένας σε μια ζυγαριά και να δει αυτή την στιγμή σε ποια φάση βρισκόμαστε. Βρισκόμαστε σε μια φάση, όπου η χώρα μας θα κάνει το τελευταίο βήμα για να βγει στο ξέφωτο; Αν λοιπόν βρισκόμαστε σε αυτή την φάση -και το πιστεύουμε και έχουμε καταβάλλει προσπάθειες και έχουμε ζητήσει θυσίες από τον ελληνικό λαό-, δεν είναι δυνατόν να μην δεχόμαστε να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις σε ελάσσονα, δεν λέω σε μείζονα. Σε μείζονα ζητήματα είναι θέμα αρχών. Αλλά, μην μου πείτε ότι είναι μείζον ζήτημα το αν θα ανοίγουν τα φαρμακεία τόσες ώρες ή λιγότερες. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Για εμένα, αν αυτή την στιγμή το διακύβευμα είναι να βγει η χώρα στο ξέφωτο, δεν με ενδιαφέρει πόσες ώρες θα λειτουργούν τα φαρμακεία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα