Ο Π. Παπανικολάου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο νευροχειρούργος και επιμελητής του Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου, μίλησε στις 12/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.


* Για την κατάσταση της υγείας του διαδηλωτή, που τραυματίσθηκε σοβαρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, τόνισε:

«Η κατάσταση παραμένει σε αυτή τη σχετική σταθεροποίηση που πετύχαμε, με την έγκαιρη χειρουργική επέμβαση. Θα είναι, όμως, κρίσιμη
για τα επόμενα 24ωρα, παραμένει σε καταστολή και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ίσα που προλάβαμε και ελπίζω να πάμε καλά μέχρι το τέλος. Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί... Είδα δύο τουλάχιστον πολύ δυνατά χτυπήματα στη δεξιά μεριά του κρανίου και από κάτω υπήρχαν πολλαπλά κατάγματα...».

Και πρόσθεσε: «Το Δεκέμβριο του 2010, είχαμε πολλές δεκάδες τραυματίες, θύματα αστυνομικής βίας... Τότε και η ΕΙΝΑΠ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, με ομόφωνες αποφάσεις, είχαν εκφράσει την ανησυχία των γιατρών για τα φαινόμενα αυτά. Και μάλιστα, η ΕΙΝΑΠ είχε στείλει επιστολή και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Παπουτσή, του είχε επισημάνει ότι η άσκηση τέτοιας βίας πάνω σε κεφάλια είναι εν δυνάμει θανατηφόρα και υποκρύπτει δολοφονική πρόθεση. Είχαμε ζητήσει επειγόντως πολιτικές ευθύνες και πρωτοβουλίες, για να μη θρηνήσουμε θύματα. Δεν εισακουστήκαμε, δυστυχώς... Η αστυνομία είναι υπηρεσία του κράτους, την πληρώνουμε από τις ασφαλιστικές και φορολογικές μας εισφορές. Δεν είναι διαδηλωτής, ούτε μικροκακοποιός... Εάν είσαι κυβέρνηση και ισχυρίζεσαι ότι ο λαός συμφωνεί με την πολιτική σου, κατά πλειοψηφία, δεν του σπάζεις το κεφάλι».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα