Ο Π. Λαφαζάνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στις 26/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για το γεγονός ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έθεσε θέμα εθνικών εκλογών:

«Είναι αυτονόητο νομίζω, διότι δεν είχαμε τυχαίες ευρωεκλογές. Ήταν ευρωεκλογές σε μια περίδοδο μεγάλης κρίσης. Ευρωεκλογές σε μια φάση που στην Ελλάδα εφαρμόζονται εφιαλτικές κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές

και επομένως, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι ευρωεκλογές αποκτούσαν μια πιο άμεση πολιτική διάσταση για την πορεία της χώρας μας. Βεβαίως πάντοτε έχουν και μια εσωτερική πολιτική διάσταση. Τώρα όμως έχουν ακόμα περισσότερο, πράγμα που το ομολογούσαν οι πάντες και στη βάση αυτή έθεταν και τα διλήμματα. Αυτά τα διλήμματα τα έθετε οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος, διλήμματα σκληρά που αφορούσαν την πορεία της χώρας. Άρα, νομιμοποιούμαστε να λέμε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ένα ισχυρό εσωτερικό μήνυμα για την πορεία της χώρας και ότι εκφράζει μια μεγάλη νίκη της Αριστεράς. Πρόκειται για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή και απονομιμοποιεί, με την ψήφο του λαού, την συγκυβέρνηση».

Και πρόσθεσε: «Ζητάμε τις εθνικές εκλογές ως ένα εύλογο αίτημα, το οποίο προκύπτει από αλεπάλληλες κοινωνικές διαδικασίες και από εκλογικά αποτελέσματα. Και από εκεί και πέρα βεβαίως θα διεκδικήσουμε αυτό το αίτημα. Όχι μόνο πολιτικά, αλλά φαντάζομαι και μέσα από την κινητοποίηση των πολιτών». Δημοσιογράφος: Άμα δούμε τα αποτελέσματα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είχε στο ελληνικό κοινοβούλιο 130 βουλευτές. Και βλέποντας τον γεωγραφικό πολιτικό χάρτη, δεν έχετε συμμάχους. Πώς (σ.σ. θα κυβερνήσετε); Είναι εύλογο το ερώτημα...

Π. Λαφαζάνης: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα κυβερνήσει, θα εφαρμόσει ένα αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα και νομίζω ότι θα προκύψουν σύμμαχοι, οι οποίοι θα συνταχθούν με μια τέτοια προοπτική για τη χώρα. Αυτό είναι το όφελος για τον ελληνικό λαό, για τη δημοκρατία, για τον τόπο μας... Ευχή κάνουμε, μια πρόβλεψη για τις εξελίξεις, γιατί δεν είχαμε εθνικές εκλογές και δεν εκλέξαμε εθνικό κοινοβούλιο. Αν είχαμε εθνικές εκλογές, η πρόβλεψή μου είναι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είχε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και δυναμική και ότι θα είχαμε μια ευρεία δυνατότητα πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών για μια διέξοδο, στη βάση ενός συνεπούς αντιμνημονιακού προγράμματος».

Δημοσιογράφος: Εσείς δηλαδή κατά βάθος περιμένετε αυτοδυναμία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

Π. Λαφαζάνης: «Προσδοκούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε το εκλογικό μας ποσοστό να πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα και έχουμε τη δυνατότητα και τα περιθώρια να πάει ακόμα πιο ψηλά. Με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εκφράζεται μια θετική δυναμική».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα