Ο Π. Κουκουλόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

                                                                     
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, μίλησε στις 7/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη νέα κυβέρνηση και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης:

«Η κυβέρνηση, προφανώς, δεν είναι μακράς πνοής, δεν
είναι όμως υπηρεσιακή, που θα αναλάβει. Είναι μια κυβέρνηση με έναν πρωθυπουργό που πρέπει να φέρει σε πέρας έναν "τοκετό", που λέγεται "σωτηρία της χώρας". Έχει συλληφθεί η ιδέα, η έννοια, το περίγραμμα, το "παιδί" στις 27 Οκτωβρίου και πρέπει οπωσδήποτε, είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη για τη χώρα, να φτάσει να "γεννηθεί" αυτό το "παιδί" στα τέλη Φεβρουαρίου...».

Και συνέχισε: «Η πρώτη δόση της νέας δανειακής σύμβασης περί τα μέσα Φεβρουαρίου ανέρχεται στο ποσό των 80 δισ. ευρώ. Είναι το απαραίτητο ποσό για να ξεκινήσει το "κούρεμα", το PSI, να υπάρξει κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να εξυπηρετηθούν οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου, μιας και αρχές Μαρτίου λήγουν πάρα πολλά ομόλογα προηγούμενων ετών... Η ελληνική οικονομία δεν υπάρχει χωρίς αυτά τα ποσά σε τρεις μήνες. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει περιθώριο να μην υπάρξει εφαρμογή...».

Δημοσιογράφος: Ως καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών υπήρξε η 19η Φεβρουαρίου και εσείς μας είπατε ότι πρέπει να γίνει η εκταμίευση μέσα Φεβρουαρίου, δηλαδή, δύο ημέρες πριν τις εκλογές ή αμέσως μετά;

Π. Κουκουλόπουλος: «Το "19 Φεβρουαρίου" -αν θέλετε τη γνώμη μου-, δεν είναι κακό να το προλάβουμε. Δεν ξέρω αν θα το προλάβουμε».

* Για ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης:

«Περιθώρια διαπραγμάτευσης στα βασικά σημεία της σύμβασης, προφανώς δεν υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν όμως πολλές λεπτομέρειες που αφορούν την ολοκλήρωση της σύμβασης που μπορούν να την κάνουν καλύτερη ή χειρότερη, επίσης προφανώς».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα