Ο Π. Κουκουλόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

του ΠαΣοΚ και αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, μίλησε στις 21/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του Π. Χαικάλη:

«Έχω την αίσθηση ότι όλη αυτή η δύσοσμη ιστορία, που έχει στο επίκεντρό της έναν άνθρωπο που πρέπει να θυμίσω ότι χαρακτήριζε επί χρόνια -είχε γράψει και βιβλίο-, τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της

17 Νοέμβρη... Γι' αυτό και πρέπει η δικαιοσύνη να κινηθεί άμεσα και να λάμψει η αλήθεια. Το θυμίζω για την αξία και την σημασία που έχει η στιγμή μέσα στον ιστορικό χρόνο. Δεν υπαινίσσομαι κάτι, ούτε προαναγγέλλω κάτι, αλλά ήμουν παρών όταν μίλησε ο Χρήστος Αηδόνης χθες στη Βουλή, σε μια ομιλία δημοκρατικής αξιοπρέπειας, που εκείνη την στιγμή πραγματικά συζητήσαμε συνάδελφοι από πολλούς χώρους και ανεξάρτητοι βουλευτές, ότι μήπως τελικά είναι η αφετηρία για να υπάρξει μία δημοκρατική αφύπνιση όλων των βουλευτών».

*Για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση:

«Πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει πρώτα απ' όλα η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος, αλλά και όλοι μας. Η δημοκρατία είναι μία υπόθεση που αφορά τον καθένα ατομικά και την κοινωνία ολόκληρη... Έχω μιλήσει με πολλούς από τους βουλευτές που δηλώσαν "παρών" και μίλησα εξαντλητικά με το σύνολο των βουλευτών σχεδόν που υπογράφουν το κείμενο των 8. Βλέπω μία συζήτηση και μία αγωνία, η οποία έχει ενταθεί, μετά από όλα αυτά τα γεγονότα... Επειδή είμαστε 300 βουλευτές και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χρειάζονται 180 πατριώτες -δεν λέω ότι όσοι δεν ψηφίσουν δεν είναι πατριώτες-, που να έχουν μία συγκεκριμένη συνείδηση και να ψηφίσουν Πρόεδρο, σας λέω ότι υπάρχει βουλευτής στον οποίο μπορεί να ασκηθεί επιρροή από πολλούς. Ξέρω έναν τουλάχιστον, τον κ. Θεοδωράκη, που μπορεί να επηρεάσει κάποιους και τέσσερις που μπορεί να επηρεάσει με προσπάθεια ο Γιώργος Παπανδρέου. Και πάει λέγοντας...».

* Για την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης σε περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών:

«Δεν μπορεί να υπάρξει συνέδριο, παρά μόνο ένα προγραμματικό γεγονός γιατί έχει γίνει πολλή δουλειά σε προγραμματικό επίπεδο και πρέπει με κάποιο τρόπο να επικυρωθεί αυτό το προγραμματικό κείμενο».

Δημοσιογράφος: Ακούμε από την άλλη πλευρά ότι πιθανότατα στις 30 Δεκεμβρίου θα έχουμε αναγγελία του κόμματος του κου Παπανδρέου, του πρώην πρωθυπουργού. Αυτό θα αλλάξει τα δεδομένα;

Π. Κουκουλόπουλος: «Εγώ εκτιμώ ότι δεν θα το κάνει. Θέλω να σταθώ σε αυτό που χρόνια ολόκληρα λέει ο κ. Παπανδρέου και το είπε και στην επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, μετά την ιδιαίτερη συνομιλία τους πριν μερικές εβδομάδες. Όπως λέει ο Γιώργος Παπανδρέου -και σε αυτό θέλω να μείνω-, ο καημός του είναι το ΠαΣοΚ. Πήρε αποστάσεις από τις διεργασίες για τη Δημοκρατική Παράταξη, διότι αναζητά τη δικαίωση του ΠαΣοΚ αυτού καθ' αυτού. Άρα, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα προβεί σε μία διασπαστική κίνηση, θα αφήσει δηλαδή το ΠαΣοΚ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα