Ο Π. Κωστούλας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, Παναγιώτης Κωστούλας, μίλησε στις 23/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για συνεργασία μεταξύ των κομμάτων της κεντροαριστεράς:

«Εγώ θεωρώ ότι το Ποτάμι πηγάζει από την ίδια κοίτη -αν θέλετε- που πηγάζει και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη, την οποία εκπροσωπεί και η Ελιά».

Δημοσιογράφος: Θα μπορούσαν τα πρόσωπα τα οποία είναι σε δύο ξεχωριστά ψηφοδέλτια , της Ελιάς και του Ποταμιού, τελικά
να ήταν σε ένα κοινό ευρωψηφοδέλτιο; Το ακούω από πάρα πολύ κόσμο...

Π. Κωστούλας: «Πράγματι, αυτό θα ήταν εξαιρετικά ποθητό από μια πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Όσον αφορά το θέμα αυτό, έχω να τονίσω ότι η Ελιά είναι ένας σχηματισμός, ο οποίος δημιουργήθηκε προτού κάνει την εμφάνιση του το Ποτάμι στην ελληνική πολιτική σκηνή. Η πολιτική της ήταν εξαρχής δεδομένη, το να απευθύνει δηλαδή προς όλες τις όμορες συγγενείς δυνάμεις της κεντροαριστεράς, του μεσαίου χώρου των δυνάμεων -ας το πούμε σχηματικά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-, κάλεσμα ενότητας και συμπόρευσης. Ήταν εξαρχής αυτή η κατεύθυνση η οποία ξεκίνησε και με την πρωτοβουλία των 58 κ.λπ.. Προφανώς σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς έχουν πρυτανεύσει -προς το παρόν θέλω να ελπίζω-, διαφορετικές προτεραιότητες και στοχεύσεις».

* Για το δίλημμα των ευρωεκλογών:

«Το βασικό δίλημμα και πρόταγμα αυτών των ευρωεκλογών είναι εάν θα έχουμε μια διαφορετική Ευρώπη σε μια πιο προοδευτική κοινωνική κατεύθυνση αντιμετώπισης της ανεργίας, στήριξης των κοινωνιών που υποφέρουν ή αν θα επιλέξουμε μια από τα ίδια, δηλαδή μια Ευρώπη της κρίσης, όπως αυτήν που έχει σφραγίσει, με την παρουσία του και τις πολιτικές του, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα