Ο Π. Ελευθεριάδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο καθηγητής στην Νομική σχολή του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και μέλος του Ποταμιού, Παύλος Ελευθεριάδης, μίλησε στις 17/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την χτεσινή παρουσία του Ποταμιού στην εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τους αιγιαλούς:

«Βεβαίως και είμαστε υπέρ όλων των δυνατών συναινέσεων σε συγκεκριμένα ζητήματα. Απογοητεύτηκα λίγο από την κομματική εκμετάλλευση του αιγιαλού. Περίμενα, ίσως, μια πιο υπερκομματική αντιμετώπιση του θέματος... Δεν είναι κομματικό ή μικροπολιτικό θέμα. Είναι ο αιγιαλός. Μας αφορά όλους
και με αυτό το πνεύμα πήγαμε...Ήμασταν από την αρχή εναντίον».

Δημοσιογράφος: Σε επίπεδο συμβολισμών, είπατε ναι σε αυτή την εκδήλωση, αλλά είπατε όχι στις προσκλήσεις Δημοκρατικής Αριστεράς και ΠαΣοΚ, για να συνομιλήσετε για την κεντροαριστερά...

Π. Ελευθεριάδης: «Ναι, γιατί οι άλλες προσκλήσεις ήταν για προεκλογική συνεργασία, για συνέδριο... Εμείς πήγαμε για να προστατεύσουμε τον αιγιαλό. Θέλουμε να μην περάσει το νομοσχέδιο. Θα κάνουμε όποιες συμμαχίες μπορούμε, για να αποσυρθεί και να ξαναφτιαχτεί από την αρχή, κρατώντας τις σωστές διατάξεις που έχει -κάποιες είναι σωστές-, προσθέτοντας πολύ περισσότερες που χρειάζονται και αφαιρώντας τις πολύ κακές. Να αποσυρθεί το κακό νομοσχέδιο, να προστατέψουμε και να οριοθετήσουμε τους αιγιαλούς».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ζήτημα με την χωροταξία γενικά. Οι αποφάσεις που επηρεάζουν τοπικές κοινωνίες, το τοπίο, την βιοποικιλότητα μιας περιοχής, πρέπει να συζητούνται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους κατοίκους κ.λπ. Αυτό δυστυχώς, δεν γίνεται. Η λύση που δίνεται με το νομοσχέδιο είναι μια λύση για όλους τους γιαλούς, για όλες τις παραλίες της Ελλάδας. Είναι μια χαλαρή ρύθμιση που επιτρέπει πολύ εύκολα την αποκλειστική παραχώρηση. Αυτό είναι λάθος, γιατί θα οδηγήσει σε καταχρήσεις... Αν υπάρχουν δύο - τρεις πολύ σημαντικές επενδύσεις οι οποίες δεν εμποδίζουν την πρόσβαση του κόσμου στις παραλίες, να τις συζητήσουμε συγκεκριμένα. Όχι όμως για αποκλειστική παραχώρηση σε όλη την Ελλάδα...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα