Ο Π. Χαϊκάλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Παύλος Χαϊκάλης, μίλησε στις 27/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για το σχόλιο του στο twitter "Καλά ρε σεις. Φύγατε. Οκ. Καλό ταξίδι να έχετε
και σε καλή μεριά. Ούτε ένα τηλέφωνο στον πρόεδρο να πείτε αντίο" σχετικά με την αποχώρηση των κκ Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες:

«Το "καλή μεριά" πάει στο ταξίδι. Είναι αυτό που λέμε "καλό ταξίδι και να είναι καλή η μεριά του". Βέβαια, έχει και διττή έννοια. Για κάποιους που μπορεί να έχουν πάρει κάποιο "δωράκι" ή οτιδήποτε άλλο. Υπάρχουν και αυτά τα φαινόμενα γύρω μας... Η συμφωνία του κ. Νταβρή με τη Νέα Δημοκρατία έγινε στις 12 Δεκεμβρίου του 2013. Μας το έλεγαν και δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Προχθές, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Real" και μας έκανε τη χαρά να μας ανακοινώσει ότι ο μόνος που μπορεί να ενώσει την κεντροδεξιά είναι ο Αντώνης Σαμαράς, που πριν από λίγες ημέρες τον έβριζε. Πριν από λίγο καιρό είχε υπάρξει επικοινωνία για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στον πεθερό του κ. Γιοβανόπουλου και οι πιέσεις ήταν αφόρητες. Για την κ. Γιαταγάνα, δεν θα πω κάτι, διότι σέβομαι την ηλικία και την ιστορία της. Θα σας πω όμως τρία βασικά πράγματα. Πρώτον, όταν αποφασίζεις να φύγεις από ένα κόμμα, ενώ έχει συμφωνήσει η κοινοβουλευτική ομάδα και η γραμματεία της τοπικής αυτοδιοίκησης μαζί με τον πρόεδρο ότι στηρίζουν τον κ. Τζιτζικώστα και διαφωνείς, αυτό αντιβαίνει τις αρχές της δημοκρατίας. Έχεις το δικαίωμα να είσαι μειοψηφία, να καταθέσεις την άποψή σου, αλλά από εκεί και πέρα, η πλειοψηφία αποφασίζει. Δεύτερον, όταν έχεις τέσσερις συναδέλφους, οι οποίοι είναι σε προεκλογική κίνηση, δεν μπορείς να προσβάλεις έτσι το κόμμα με μια αποχώρηση, που θα κάνει περισσότερο κρότο και θα υπερισχύσει των υποψηφιοτήτων. Τρίτον, όποιες διαφωνίες και να έχεις σ' ένα κόμμα, ένα κίνημα το οποίο έχει να κάνει αγώνα ενάντια στα συμφέροντα, στην νέα τάξη πραγμάτων και στην οικονομική πολιτική που ασκεί μια κυβέρνηση, δεν αποφασίζεις να φύγεις έτσι απλά. Κάθεσαι, φωνάζεις, "χτυπιέσαι" μέσα στο κίνημα, διαφωνείς με τον πρόεδρό σου, δημιουργείς μια εμφύλια κατάσταση -αν θέλετε-, το κάνεις θέμα, σηκώνεις σημαία... Η αποφυγή λύσης προβλήματος δεν αποτελεί λύση του προβλήματος».

* Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ανεξάρτητων Ελλήνων:

Δημοσιογράφος: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολλοί βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στελέχη του κόμματος έχουν πρόβλημα με τον τρόπο άσκησης της ηγεσίας από τον πρόεδρό σας. Αληθεύει;

Π. Χαϊκάλης: «Όχι. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες σε διάφορα σημεία για το πώς χειριζόμαστε κάποια θέματα, όπως για το θέμα της σύνθεσης, των οργάνων... Δεν μπορούμε σε ό,τι λέει ο αρχηγός να είμαστε "απίκο"... Αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον αρχηγό μας και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε σε αυτόν. Αν αποδειχθεί ότι κάνει λάθος, γι' αυτό έχουμε και τα συνέδρια και τα συμβούλια, για να αποφασίζουμε και να θέτουμε θέμα ηγεσίας και γενικά τις διαφωνίες μας. Έτσι λειτουργεί ένα κίνημα και έτσι γίνεται μέχρι στιγμής. Σαφώς και μπορεί να υπάρχουν -για παράδειγμα-, αντιδράσεις στο να ψηφίσουμε κάτι, αλλά έχουμε τη βασική αρχή ότι ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Στις βασικές γραμμές όμως συμφωνούμε, για να μένουμε ενωμένοι σ' ένα μέτωπο. Και εγώ -όπως και άλλοι-, έχει χρειαστεί να διαφωνήσω ή να μην ψηφίσω κάποιο νομοσχέδιο, εκτός της γραμμής του κόμματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στα όρια της αποσύνθεσης ή ότι διαλυόμαστε. Απλά το σύστημα προσπαθεί να μας "χτυπήσει" για να δημιουργήσει ένα κλίμα αποσύνθεσης και γενικά αστάθειας, τη στιγμή που βλέπουμε ότι τους ενοχλούμε με την πολιτική μας και υπάρχει και ένας κίνδυνος, αν είχαμε και μια δύναμη, να συνεργαστούμε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να ανατρέψουμε μια πολιτική κατάσταση. Όλα αυτά προσμετρώνται».

Δημοσιογράφος: Είστε μεταξύ εκείνων που θεωρούν ότι μπορείτε να συνεργαστείτε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

Π. Χαϊκάλης: «Το θέμα της συνεργασίας το λέμε μόνο σε περίπτωση που τα αποτελέσματα των εκλογών είναι τέτοια, ώστε η χώρα να χρειάζεται κυβέρνηση και να πρέπει να συμμετάσχουμε σε μια τέτοια κυβέρνηση, βάζοντας όμως τις δικές μας κόκκινες γραμμές, που είναι τα εθνικά θέματα. Και τις όποιες διαφοροποιήσεις έχουμε στα οικονομικά θέματα. Σε μια συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ανεξάρτητων Ελλήνων, θα υπήρχαν και άλλα θέματα, για τα οποία δεν μιλάει κανείς. Για παράδειγμα, εμείς θα ζητούσαμε εξεταστική επιτροπή για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Δεν είναι το ζήτημα απλά η συνεργασία. Θα δεχόταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να κάνει και άλλα πράγματα; Να αποδώσουμε ποινικές ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου; Θα κάναμε εξεταστικές επιτροπές; Θα κυνηγούσαμε φακέλους που υπάρχουν στη Βουλή και δεν έχουν πειραχτεί γιατί δεν έχουμε τη δύναμη, με 30 βουλευτές να κινήσουμε τις διαδικασίες; Γιατί όλα θα γίνονταν γνωστά. Δεν τους απασχολεί μόνο η συνεργασία με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την ανατροπή της πολιτικής. Είναι και όλες αυτές οι παρενέργειες που φέρνει μια τέτοια συνεργασία».

* Για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Αττικής:

«Τι θα ωφελούσε να παραιτηθώ από βουλευτής; Έχω πάρει μια ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό για να υποστηρίξω τα συμφέροντά του, ως βουλευτής. Ζητάω μια ανανέωση της εμπιστοσύνης στην περιφέρεια, όπου ο ρόλος μου θα είναι εντελώς διαφορετικός. Από τη νομοθετική εξουσία θα περάσω στην εκτελεστική. Μπορεί να εκλεγώ μπορεί και όχι. Αν έφευγα, τι θα γινόταν; Αυτή τη στιγμή, μιλάμε για ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, τη στιγμή που και ο κ. Σγουρός δεν έχει δηλώσει την υποψηφιότητά του και η κ. Δούρου δεν έχει επανακοινώσει το πρόγραμμα της. Αυτή την στιγμή έρχομαι τρίτος στις δημοσκοπήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορώ να διεκδικήσω την περιφέρεια. Αν παραιτούμουν από βουλευτής, θα σήμαινε ότι ενδιαφέρομαι περισσότερο για την περιφέρεια; Αυτές εκτιμώ ότι είναι σκοπιμότητες και μικροπολιτικές αντιλήψεις, οι οποίες περισσότερο μπερδεύουν τον κόσμο και είναι κινήσεις εντυπωσιασμού, παρά ουσιαστικής διαχείρισης των πραγμάτων... Το πρώτο πράγμα που θα ζητήσουμε είναι να καταργηθεί η αποκεντρωμένη διοίκηση, η γενική γραμματεία αποκεντρωμένης διοίκησης. Την θεωρώ έναν κρατικό "νταβατζή", η οποία λειτουργούσε σε άλλες εποχές, όπου οι νομαρχίες διοικούνταν από διορισμένους από την κεντρική κυβέρνηση νομάρχες και υπήρχε ένα σημείο ελέγχου. Επειδή σήμερα ο έλεγχος έχει περάσει σε άλλα επίπεδα, μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο και πλέον μπορούμε να ελεγχθούμε με πλήρη διαφάνεια. Η γραμματεία αποκεντρωμένης διοίκησης παίζει ένα ρόλο μεσάζοντα -όπως θα έλεγα εγώ-, ο οποίος συμβάλλει σε ύποπτες σκέψεις και ύποπτα μονοπάτια. Ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι ένας με την εσωτερική αναδιοργάνωση της περιφέρειας γενικότερα. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο το δίλημμα "μνημόνιο -αντιμνημόνιο", αλλά και η καθημερινότητα του πολίτη. Δεν πάμε να διαχειριστούμε, πάμε να ανατρέψουμε καταστάσεις».

* Για το Ελληνικό:

«Δεν έχει κανένα λόγο η περιφέρεια για το Ελληνικό, γιατί πάει να το δώσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Το Ελληνικό θα έπρεπε να ανήκει στους δήμους και άρα στην περιφέρεια και αυτή να καθορίζει τα προγράμματα και να ελέγχει και όχι να τα ξεπουλάει το ΤΑΙΠΕΔ. Το Ελληνικό θα μπορούσε να γίνει θεματικό πάρκο με την ελληνική μυθολογία και να έχουμε παγκόσμιο τουρισμό, με χρήματα ιδιωτών. Όχι όμως με ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ. Γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι με το να το παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ στον κ. Λάτση για 99 χρόνια, ακόμα και όταν εξοφληθεί το χρέος, δεν μπορεί να επιστρέψει ξανά στην κυριαρχία του ελληνικού δημοσίου».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
περιφέρεια αττικής, ανεξαρτητοι ελληνες, νεα δημοκρατια, αθηνα, twitter, νέα, real, σαμαρας, σδοε, λύση, σημαίνει, μνημονιο, παπανδρεου, βουλη, δημοσκοπηση, δίλημμα, χρεος, Αντωνης Σαμαρας, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σγουρος, εφημεριδα δημοκρατια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, ξανα, δουρου, αποτελεσματα, βουλευτες, περιφέρεια αττικής, το θεμα, δημοκρατια, θεμα, προγραμμα, σδοε, τηλεφωνο, απλα, γινει, γινεται, δυναμη, διοικηση, δίλημμα, δωσει, εγινε, ειπε, υπαρχει, εννοια, επικοινωνια, εποχες, επρεπε, ετσι απλα, εφημεριδα, ηλικια, υπηρχαν, κυβερνηση, κινηση, κλιμα, κομμα, κρατικο, λαθος, λύση, λογο, μυθολογια, μπορεις, μπορειτε, νεα ταξη πραγματων, ομαδα, ορια, παμε, προγραμματα, ρολο, σκεψεις, τρια, χαρα, ανηκει, δικαιωμα, εξεταστικη, εθνικα θεματα, χωρα, παυλος, σημαια, σημαίνει, ταξιδι, θεματα, ξεπουλημα
Τυχαία Θέματα