Ο Π. Μπεγλίτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Πάνος Μπεγλίτης, στέλεχος του ΠαΣοΚ, μίλησε στις 22/06 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης στην Ευρώπη:

«Βλέπω να μπαίνουν πολλά "αυγά" σε αυτό το καλάθι της διαπραγμάτευσης και  φοβάμαι ότι θα κάνουμε λάθη. Θα πάμε σε μια διαπραγματευτική πλειοδοσία και πολύ γρήγορα -ελπίζω να διαψευσθώ-, θα προσγειωθούμε με τον πιο επώδυνο  τρόπο στην πραγματικότητα της Ευρώπης».

Δημοσιογράφος: Υπερβολικές προσδοκίες λέτε;

Π.
Μπεγλίτης: «Ναι. Νομίζω ότι το προγραμματικό πλαίσιο, παρόλο που χαιρετίστηκε, είναι ένα άθροισμα πλειοδοτικών προεκλογικών προτάσεων...».

Δημοσιογράφος: Στην οποία, προφανώς, έχουν ευθύνη οι αρχηγοί...

Π. Μπεγλίτης: «Κάνω αυτή την στιγμή μια τοποθέτηση, μια ανάλυση, γιατί βλέπω να μπαίνουν σωρρευτικά, αθροιστικά, όλα τα προεκλογικά, πολλά από τα οποία ήταν σε πλήρη αναντιστοιχία με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, με τις διαθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας και με τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας μας. Με άλλα λόγια -και το λέω αυτό, ας κρατηθεί, ας πεταχτεί-, πολύ σύντομα θα προσγειωθούμε σε μια σκληρή διαπραγματευτική πραγματικότητα της Ευρώπης, έχοντας ένα προγραμματικό πλαίσιο σύγκλισης, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ την ευρωπαϊκή αυτή πραγματικότητα...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Καλλιεργήθηκαν ευλόγως σε αυτή την τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός, ελπίδες και προσδοκίες, ότι αρκεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, συνεργασίας, βάζοντας ένα διαπραγματευτικό πλαίσιο με όλα τα θέματα μέσα, για να επιτύχει στην αποστολή της, να επιτύχει στην διαπραγμάτευσή της. Εάν έστω και στο παραμικρό, το τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι κατώτερο του διαπραγματευτικού πλαισίου, που έχουν συμφωνήσει τα τρία κόμματα, τότε επίσης φοβάμαι ότι αυτές οι ελπίδες και οι προσδοκίες θα προσγειωθούν ανώμαλα στην σκληρή πραγματικότητα και τότε φοβάμαι τις πολιτικές εξελίξεις...».
* Για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης:

«Δεν πιστεύω στις τεχνοκρατικές κυβερνήσεις. Όλος ο θόρυβος , η πολιτική φιλολογία που αναπτύχθηκαν τη τελευταία περίοδο, ουσιαστικά ισοδυναμούσαν με απαξίωση του πολιτικού συστήματος, των δημοκρατικών θεσμών. Ευτυχώς για την χώρα έχουμε δημοκρατικό κοινοβουλευτικό σύστημα, έχουμε εκλογές, παρουσιάζονται στον ελληνικό λαό και ψηφίζονται πολιτικά κόμματα, στελέχη, υποψήφιοι βουλευτές. Αυτοί ψηφίζονται από τον ελληνικό λαό... Είχα εκφραστεί και συνεχίζω να εκφράζομαι υπέρ της ουσιαστικής πολιτικής παρουσίας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα