Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στις 18/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα:

«Το θέμα δεν έχει προκύψει τώρα, αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η προσπάθεια που γίνεται από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τον αρχηγό του και την ηγετική ομάδα, ώστε να διαλυθεί η δημοκρατική παράταξη στη χώρα, ώστε να μπορέσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να μπει
σ' αυτό το μεγάλο πολιτικό χώρο -αφού δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες με την πρόταση του-, δημιουργεί διάφορα γεγονότα είτε σκανδαλολογία είτε τελευταία τύπου, με αφορμή την κ. Τζάκρη. Δυστυχώς νομίζω ότι ο τρόπος που το κάνει, εκτός του ότι είναι άκομψος, είναι και προκλητικός απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι στηρίζουν τη δημοκρατική παράταξη και θέλουν ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να υπάρχει μια ισχυρή πολιτική παράταξη, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Και νομίζω ότι αυτό το κάνει, είτε με αφορμή τους 58, είτε τη μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργηθεί η κεντροαριστερά. Βεβαίως αυτό που έγινε με την κ. Τζάκρη είναι εντυπωσιακό. Ο κ. Τσίπρας κλείνοντας το μάτι, λέει ως νέος πάπας που δίνει άφεση αμαρτιών "δεν πειράζει όσα μνημόνια και αν ψηφίσατε, αν μου κάνατε τώρα εμένα τη χάρη και φύγετε από εκεί, εγώ θα σας συγχωρέσω και θα βρείτε μια αγκαλιά είτε των τοπικών κοινωνιών". Το λέει με ωραίο τρόπο. Με κάποιους έχει κλείσει συμφωνίες. Εκτίμηση μου είναι ότι με την κ. Τζάκρη έχει κλείσει συμφωνία και πιθανόν να αποτραπεί λόγω του ότι όλοι κατάλαβαν τι συμβαίνει».

Δημοσιογράφος: Τι εννοείτε "έχει κλείσει η συμφωνία";

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι τα κίνητρα της κ. Τζάκρη, η οποία έφυγε από το ΠαΣοΚ, ήταν να βρει το δρόμο της σε τοπικό ή σε κεντρικό επίπεδο με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρ' όλα αυτά που λέει. Απλώς το πρόβλημα διογκώθηκε και πιθανόν τώρα...».

Δημοσιογράφος: Απλώς να πως στους ακροατές ότι η κ. Τζάκρη μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 είπε ότι αν ήθελε να πάει σε άλλο κόμμα, θα πήγαινε κατευθείαν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Δεν χρειαζόταν να γίνουν όλα αυτά.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Μα δεν είναι τόσο εύκολο. Και ο κ. Μιχελογιαννάκης τα ίδια έλεγε και άλλοι τα ίδια έλεγαν. Ο κ. Μιχελογιαννάκης πήγε μέσω της Δημοκρατικής Αριστεράς στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Θέλω να σας πω ότι η κ. Τζάκρη έδωσε μια συνέντευξη το Σάββατο και είπε ότι τον Μάιο θα υπάρχει κυβέρνηση αριστεράς και την επιβεβαίωσε και ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του την Κυριακή. Ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του. Αυτό που κάνω είναι πολιτική εκτίμηση και εμπεριέχει πολιτική κριτική. Τους εύχομαι καλές συναντήσεις».

Δημοσιογράφος: Είναι υπαρκτό πρόβλημα αυτό το οποίο θέτει ο κ. Σηφουνάκης; Το γεγονός ότι δεν υπάρχει επικοινωνία βουλευτών του ΠαΣοΚ με κυβερνητικά στελέχη και ενημέρωσή τους; Δεν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας δηλαδή;

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Υπάρχουν. Ήμουν και εγώ στην κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, όπου είχαμε πολλές φορές προβλήματα με τους υπουργούς και ο κ. Σηφουνάκης τότε ήταν υπουργός και θυμάστε πόσες φορές κάναμε ΚΤΕ γι' όλα αυτά τα ζητήματα. Καταλαβαίνετε ότι σε μια κυβέρνηση που υπάρχουν δύο κόμματα, η συνεννόηση πολλές φορές είναι πολύ δύσκολη, καθώς και οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες αυτή τη στιγμή. Βεβαίως και έχουμε πει πολλές φορές πως πρέπει να πηγαίνουν τα νομοσχέδια. Άλλωστε εμείς έχουμε καταψηφίσει νομοσχέδια, διότι οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας δεν σεβάστηκαν το ότι πρέπει να υπάρχει προσυνεννόηση γι' αυτά. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα, διότι εμείς έχουμε τη δυνατότητα αν δεν συμφωνούμε μ' ένα νομοσχέδιο, να μην μπορεί να περάσει από τη Βουλή, διότι δεν υπάρχει πλειοψηφία. Άρα, εγώ κατανοώ ότι στις κοινοβουλευτικές ομάδες ή στα ΚΤΕ που γίνονται για όλα τα νομοσχέδια, παίρνονται συλλογικές αποφάσεις. Δεν υπήρξε κάποια απόφαση μη συλλογική αρμοδίου κοινοβουλευτικού τομέα... Είναι ένα διαχρονικό ζήτημα αυτό. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι η μεγάλη εικόνα. Για πρώτη φορά η δικομματική κυβέρνηση έρχεται και λέει στην τρόικα η οποία ζητά δημοσιονομικά μέτρα "κοιτάξτε να δείτε εμείς ό,τι ήταν να κάνουμε, το κάναμε. Σήμερα θέλουμε τη βοήθεια σας". Και περνάμε από τα λόγια στις πράξεις την Πέμπτη. Καταθέτουμε προϋπολογισμό, χωρίς κανένα δημοσιονομικό μέτρο. Αυτό δεν είναι μια πρόοδος που αφορά στις θυσίες του ελληνικού λαού;».

* Για την πρόταση της Ντ. Μπακογιάννη για επιστροφή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβερνητική πλειοψηφία και την πρωτοβουλία των 58 για την κεντροαριστερά :

«Η Δημοκρατική Αριστερά έφυγε από μόνη της από την κυβέρνηση. Δεν την έδιωξε κανένας. Σήμερα, έστω και με καθυστέρηση, υπάρχει μια πραγματική συμφωνία. Ήμαστε οι πρώτοι, από τις εκλογές του 2012, που ζητήσαμε να μην είναι μόνο δύο ή τρία κόμματα που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση. Ζητήσαμε και από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να συμμετάσχει σ' αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Άρα, σ' αυτή την εθνική προσπάθεια νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να συμμετέχουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Πιστεύω ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι στο χώρο της κεντροαριστεράς και ακράδαντα πολύς κόσμος θέλει και συμμετέχει σ' αυτή την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει οι 58 , ώστε να μπορέσει να ενώσει τις προσπάθειες της μεγάλης παράταξης. Ως εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, σας λέω ότι το ΠαΣοΚ πιστεύει σ' αυτή την προσπάθεια. Αν μου πείτε ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν θέλουν, θα σας πω "ναι". Δεν θα σας πω ψέματα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η κεντροαριστερά δεν είναι ένα φάρμακο δια πάσαν νόσο. Είναι η μεγάλη ελπίδα όμως, τουλάχιστον, η οποία θα βοηθήσει και θα έχει σεβασμό στα κόμματα πάνω στο κείμενο που έχουν υπογράψει οι 58. Θέλω να υπενθυμίσω ότι το κείμενο των 58 είναι για πρώτη φορά ένα κείμενο ανθρώπων, οι οποίοι υποστηρίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009 και δεν την υποτιμούν. Για εμένα αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζητούμενο το οποίο θέλω να υποστηριχτεί και πρέπει να το υποστηρίξουμε».

Δημοσιογράφος: Και υπάρχει και το χρονικό περιθώριο των ευρωεκλογών λέτε και η φιλοδοξία να υπάρξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο...

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε πράξη και θα γίνει πράξη. Γίνονται πολλές συναντήσεις ανά την Ελλάδα. Εγώ στις συνελεύσεις του ΠαΣοΚ που πηγαίνω, διαπιστώνω ότι υπάρχει πολύ θετικό κλίμα. Αυτό που ζητούν οι 58 -και νομίζω ότι είναι κοινή συνισταμένη-, είναι ότι δεν μιλούν για διάλυση των κομμάτων, αλλά για μια μεγάλη συμμαχία που σιγά - σιγά θα μας κάνει να καταλάβουμε ότι όλα αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά που μας χωρίζουν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα