«Ο Νίκος Καζαντζάκης και η Λατινική Αμερική»

"Θέλω να δω και εγώ τη Νότια Αμερική και δεν θα αφήσω το θάνατο να με πάρει πριν εκπληρώσω αυτό το χρέος", είχε δηλώσει, το 1936, ο Νίκος Καζαντζάκης, επιθυμία που δεν κατόρθωσε τελικά να πραγματοποιήσει.

Ωστόσο, η επιρροή του έργου του έφτασε μέχρι τη μακρινή ήπειρο και θα συζητηθεί στο διεθνές συνέδριο, με θέμα "Ο Καζαντζάκης και η Λατινική Αμερική", που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Μαίου στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Το συνέδριο διοργανώνουν η Διεθνής Εταιρεία

Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) και ο Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Νόστος" και τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή και της Εταιρείας Λογοτεχνών της χώρας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η πρέσβης της Ελλάδας δρ. Ελένη Λειβαδίτου, ο πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ και πρεσβευτής του ελληνισμού, Γιώργος Στασινάκης, η πρόεδρος του "Νόστου", Χριστίνα Τσαρδίκου, ενώ θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Κέντρου Αρχαίων, Βυζαντινών και Νέων Ελληνικών Σπουδών "Φώτιος Μαλλέρος" του πανεπιστημίου της Χιλής, δρ. Miguel Castillio Didier και ο πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αργεντινής δρ. Hugo Bauza.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα