Ο Ν. Τσούκαλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, μίλησε στις 22/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* "Εκτός τόπου και χρόνου τα περί διάλυσης της Δημοκρατικής Αριστεράς":

«Το δημοσίευμα είναι τόσο έξω από τα πράγματα, εκτός τόπου και χρόνου, που δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς μπορεί να διέρρευσε μια τέτοια πληροφορία, πώς μπορεί ένας δημοσιογράφος να την έχει βρει και πώς την διασταύρωσε. Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, σας λέω ότι δεν υπάρχει ούτε καν συζήτηση. Δεν
έχει τεθεί το θέμα...
Προφανώς από κάπου άντλησε πληροφορίες ο δημοσιογράφος. Το αν άντλησε από ένα πρόσωπο, δίχως να διασταυρώσει... Ευθέως, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος -εφόσον διατηρώ ακόμα την ιδιότητα αυτή-, σας λέω ότι δεν υπάρχει ούτε καν προς συζήτηση. Τουλάχιστον δεν έχει φτάσει σε μένα, εκτός αν είμαι τόσο εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχω αντιληφθεί τι συμβαίνει στην κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία, τύποις, ως αναπληρωτής του προέδρου, έχω κάποιο λόγο».

* "Υποτάσσομαι και ακολουθώ τις συλλογικές προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς":

«Έχω συμπράξει στην διατύπωση μιας πρότασης συναινετικής, προκειμένου να πορευθεί η χώρα τους επόμενους μήνες, με στοιχειώδη συναίνεση. Έχω πει, επανειλημμένως, ότι αυτή η πρόταση των 7 στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς αρχικά -να μην ξεχνάμε ότι από εκεί ξεκίνησε- και των 8 βουλευτών, προσωπικά θα επιθυμούσα να είναι επίσημη θέση του κόμματός μου. Να εκφωνηθεί από τον Φ. Κουβέλη και να εμφανιστεί η Δημοκρατική Αριστερά ως πραγματικά εθνική υπεύθυνη δύναμη σε όλα αυτά τα οποία βιώνουμε. Δεν είναι θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εγώ, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, υποτάσσομαι και ακολουθώ τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματός μου».

* "Ο Α. Σαμαράς, με την προηγούμενη συμπεριφορά του, έκαψε την πρωτοβουλία για συναίνεση":

«Ο κ. Σαμαράς, με όλη την προηγούμενη συμπεριφορά του, ουσιαστικά έκαψε αυτήν την πρωτοβουλία και με την εμμονή του στο ίδιο πρόσωπο στις 3 ψηφοφορίες... Όταν αναφερόμαστε στην πρότασή μας σε συναινετικές διαδικασίες, τόσο στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και στην αναθεώρηση του Συντάγματος, υποτίθεται, θεωρώ αυτονόητο ότι η συναίνεση αφορά και την διαδικασία και το πρόσωπο».

* Για συνεργασία Δημοκρατικής Αριστεράς - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Αν δεν δω το πλήρες πακέτο συνεργασίας, με οποιονδήποτε χώρο, με οποιοδήποτε κόμμα, δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Το πώς εννοώ εγώ την ισότιμη συνεργασία με οποιοδήποτε κόμμα, αν μη τι άλλο η ανανεωτική αριστερά το έχει κατακτήσει εδώ και δεκαετίες. Επειδή στα όργανα της Δημοκρατικής αριστεράς δεν έχει τεθεί προς συζήτηση αυτό το θέμα και με την έννοια της προγραμματικής σύγκλισης, της οργανωτικής και πολιτικής αυτονομίας κ.λπ., δεν μπορώ να απαντήσω».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα