Ο Ν. Τσούκαλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, μίλησε στις 4/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* "Η πρότασή μας (σ. σ. για έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης και εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και εκλογές τον Μάιο) δεν αντιβαίνει τις αποφάσεις του συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς":

«Τεκμηριώσαμε στην συνεδρίαση μας ότι η πρότασή
μας δεν αντιβαίνει τις αποφάσεις του συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την εξής απλή έννοια και προϋπόθεση, ότι η πρόταση αυτή απαιτεί συμφωνία των δύο κομμάτων, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της Νέας Δημοκρατίας. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε αυτή η πρόταση είναι στον αέρα και δεν μπορεί να υλοποιηθεί».

Δημοσιογράφος: Συμφωνία σε ποιο πλαίσιο;

Ν. Τσούκαλης: «Την ίδια πρόταση έκανε πριν από λίγες μέρες ο κ. Σταθάκης, ο οποίος πρότεινε να υπάρξει ένα μίνιμουμ συμφωνίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να διεξαχθούν εκλογές περίπου την άνοιξη. Αυτό, λοιπόν, απαιτεί συμφωνία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Εμείς στην πρόταση μας περικλείσαμε και την εξής απλή λογική. Ότι, αφού δεν μπορεί να εξευρεθεί λύση συναίνεσης στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και συγκεκριμένα στο χρέος, στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, στην ρευστότητα, στη χρηματοδότηση κ.λπ., να μην χάσουμε τις δύο μεγάλες θεσμικές ευκαιρίες που έχουμε να εξασφαλιστεί συναίνεση σε δύο κορυφαία ζητήματα, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτό της αναθεώρησης του συντάγματος για αναβολή των εκλογών τουλάχιστον για τρεις μήνες. Δηλαδή, εμείς προτείνουμε να διενεργηθούν εκλογές τον Μάιο, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί μια ευρύτατη συναίνεση προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αναθεώρησης συντάγματος. Διότι, εάν δεν ολοκληρωθεί σε αυτήν την περίοδο η πρώτη φάση της αναθεώρησης του συντάγματος, τότε, σύμφωνα με τα δεδομένα, μετατίθεται μετά το 2020... Εάν η πρόταση αυτή δεν γίνει αποδεκτή, τότε όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε την απόφαση του συνεδρίου».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα