Ο Ν. Παπαθανασίου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στις 23/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για τις απεργίες στα ΜΜΜ σταθερής τροχιάς, μεταξύ άλλων, είπε:

«Οι συζητήσεις είχαν γίνει με τους εργαζόμενους, πολύ πριν ξεκινήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Πράγματι η εταιρία είναι τεχνική και έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι λειτουργεί βράδια, Κυριακές και αργίες. Το ενιαίο μισθολόγιο

και η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σαφώς λαμβάνει υπόψη ορισμένες διαφοροποιήσεις, όπως για παράδειγμα τις επιπλέον αμοιβές και ό,τι προβλέπει ο νόμος για την υπερωριακή απασχόληση, τις Κυριακές και τις αργίες. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από το νόμο, γιατί πρέπει να εφαρμοστεί από όλους...».

Δημοσιογράφος: Προσφύγατε στη δικαιοσύνη, για να κηρυχθεί παράνομη και η σημερινή απεργία;

Ν. Παπαθανάσης: «Ναι και είναι η τρίτη φορά που το κάνουμε. Η υπόθεση θα εκδικαστεί το μεσημέρι. Οι απεργίες των δύο προηγούμενων ημερών έχουν κριθεί παράνομες και οι εργαζόμενοι έχουν κληθεί να επιστρέψουν στην εργασία τους».

Δημοσιογράφος: Θα προχωρήσετε σε επίταξη;

Ν. Παπαθανάσης: «Θα τηρηθεί πλήρως ό,τι προβλέπει ο νόμος. Αυτά όμως θα γίνουν σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο...
Κάθε μέρα αιφνιδιαζόμαστε, διότι περιμένουμε μέχρι αργά το απόγευμα ή το βράδυ να μάθουμε ποια θα είναι η επόμενη κίνηση, διότι δεν τηρείται καμία διάταξη του νόμου».

Δημοσιογράφος: Με δεδομένο ότι έχουμε επτά ημέρες συνεχόμενης απεργίας έως σήμερα και έχετε στα χέρια σας δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες την κρίνουν παράνομη, γιατί δεν έχει λειτουργήσει το πειθαρχικό, η επίταξη;

Ν. Παπαθανάσης: «Είθισται να δίνεται προθεσμία για να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι ότι υπάρχει καλή θέληση από την εταιρία να επιστρέψουν στην εργασία τους. Επειδή όμως κάθε μέρα αλλάζει η αιτίαση της απεργίας και τα σωματεία βρίσκουν νέο λόγο για να πάνε σε απεργία, είναι πολύ δύσκολο, διότι η κρίση ως παράνομης μιας απεργίας ισχύει μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Από τη στιγμή που ξαναβγαίνουν σε απεργία την επόμενη μέρα, με νέο αίτημα, πρόκειται για ένα νέο γεγονός. Περιμένουμε τη σημερινή απόφαση και κατόπιν, σε συνεννόηση με το υπουργείο, θα τηρηθεί απόλυτα ο νόμος».

Δημοσιογράφος: Η σημερινή μέρα είναι το όριό σας;

Ν. Παπαθανάσης: «Θεωρώ ότι έχει ξεπεραστεί το όριο της υπομονής των Αθηναίων και του επιβατικού κοινού και γενικά το όριο που θα έπρεπε να κρατηθεί για μία τέτοια απεργία που βασανίζει και ταλαιπωρεί καθημερινά πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο... Έχει ξεπεραστεί κάθε όριο κατανόησης».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα