Ο Ν. Μηταράκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, μίλησε στις 10/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Νεκτάριο Νώτη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την προσέλκυση επενδύσεων:

«Σε όλες τις διεθνείς επαφές των τελευταίων εβδομάδων, παρατηρούμε μεταστροφή του κλίματος και αυτό είναι θετικό. Κρατάμε ακόμα τον πήχη χαμηλά. Προσπαθούμε να είμαστε ρεαλιστές. Η προσέλκυση επενδύσεων δεν είναι κάτι το οποίο προσπαθεί αυτή τη στιγμή μόνον η Ελλάδα.
Το προσπαθούν όλες οι χώρες της Ευρώπης και όλες οι χώρες της περιοχής. Άρα είναι εντονότατος ο διεθνής ανταγωνισμός. Βέβαια, οι συνθήκες για την Ελλάδα αλλάζουν. Εξασφαλίστηκε πλέον η δημοσιονομική ασφάλεια, σταμάτησε η συζήτηση για πιθανή έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές σε αυτή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Γερμανία. Προχωράμε με συγκεκριμένες δράσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για την αύξηση ρευστότητας στην αγορά -που είναι πολύ κρίσιμη για την προσέλκυση επενδύσεων-, για τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτεί η ελληνική οικονομία, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και προχωράμε παράλληλα τα μεγάλα έργα που είναι καταλύτης, για να έρθουν επενδύσεις. Άρα δημιουργείται το κλίμα. Το πρώτο ενδιαφέρον εμφανίζεται ήδη στις υποδομές, στον τομέα του τουρισμού και στον τομέα φυσικών πόρων. Υπάρχει, για παράδειγμα, εντονότατη συζήτηση για την Ελλάδα ως σημείο εισόδου της Ευρώπης...».

Και πρόσθεσε: «Ανακοινώσαμε χτες καινούργια έργα ΣΔΙΤ, όπως το λιμάνι κρουαζιέρας, το οποίο θα γίνει στον Πειραιά. Αυτό έρχεται σε απάντηση του εντονότατου ενδιαφέροντος και από κατασκευαστικές εταιρείες για να επενδύσουν στο έργο, αλλά κυρίως από τις εταιρείες κρουαζιέρας για να το χρησιμοποιήσουν. Είναι μια ενδιαφέρουσα νέα επένδυση η οποία θα έχει μεγάλα πολλαπλασιαστικά οφέλη για το 2013».

Σε άλλο σημείο είπε: «Θεωρώ ότι το 2013 θα είναι μια χρονιά καμπής, η οποία θα έχει θετικά σημάδια, αλλά και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις. Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι προς το τέλος του 2013, δυνητικά, θα δούμε τα πρώτα θετικά σημάδια. Το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές μεταβολές φυσικά και στο διεθνές περιβάλλον, που να επηρεάζουν όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα