Ο Ν. Χρυσόγελος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στο Νότιο Αιγαίο και ευρωβουλευτής στη θέση του Μιχάλη Τρεμόπουλου, Νίκος Χρυσόγελος, μίλησε στις 3/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων είπε:

«Νομίζω ότι θα είμαστε ένα διαφορετικό κόμμα σε σχέση με όλα τα άλλα. Γιατί πρώτα - πρώτα δουλεύουμε ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υπάρχουν λύσεις για τα προβλήματα στην Ελλάδα. Είναι σαφές ότι, αφενός, απέτυχε η πολιτική που ακολουθείται.
Μεταφέρθηκε η κρίση από τα δημοσιονομικά στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία. Και από την άλλη μεριά, τα περισσότερα κόμματα απλώς καταγράφουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και στις πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα. Επομένως, χρειάζεται κάποιο κόμμα -κι αυτό νομίζω ότι είμαστε οι Οικολόγοι Πράσινοι-, που να λειτουργήσει ως καταλύτης, για να διαμορφωθεί μια συνεκτική πρόταση διεξόδου από την κρίση, που να έχει και στοιχεία βιωσιμότητας για την οικονομία και θέματα κοινωνικής συνοχής και θέματα απασχόλησης και προστασίας του περιβάλλοντος στα κέντρα της πολιτικής της...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Για να κυβερνηθεί η χώρα, πρέπει να υπάρχει σχέδιο, πού πάμε σαν χώρα. Με ρωτούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "ωραία, δε θέλετε αυτά τα μέτρα. Ποια είναι τα μέτρα που θέλετε και ποια είναι η πολιτική σας;". Κι εκεί δεν μπορεί να απαντήσει η χώρα. Εμείς, σαν Οικολόγοι Πράσινοι, έχουμε ιδέες και νομίζω ότι θα πρέπει να συζητηθούν στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου. Τώρα ποια κόμματα θα είναι στη Βουλή; Είναι πολύ σημαντικό να ψηφιστούν κόμματα, τα οποία θα καταθέτουν προτάσεις, όχι απλώς να επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την οργή των πολιτών. Για να μπορέσει να γίνει συζήτηση για το τι είδους κυβέρνηση, θα πρέπει να γίνεται συζήτηση βάση προγραμμάτων. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί καμία κυβέρνηση, που να έχει βιωσιμότητα, αν δεν γίνεται συζήτηση πάνω σε προγράμματα».

 
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα