Ο Ν. Χρυσόγελος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής, Νίκος Χρυσόγελος, μίλησε στις 5/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την παραίτησή του από την ευρωλίστα:

«Εμείς ως Οικολόγοι Πράσινοι υποσχεθήκαμε στην κοινωνία και στο εαυτό μας ότι θα είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους. Διαφορετικά, άλλο ένα κόμμα σε μια σειρά από κόμματα που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν ή δημιουργούνται, δεν έχει νόημα. Επομένως, πρέπει να υπάρχει συνοχή μεταξύ των λόγων και των έργων. Αυτό νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και αφορά και στον τρόπο που δουλεύει μια μικρή μειοψηφία
στο κόμμα, όπου αναπαράγει τις γνωστές μειοψηφίες κομματικούς μηχανισμούς στα κόμματα που ασχολούνται συνεχώς με ίντριγκες και με ίδια συμφέροντα, αντί να δουλεύουν στην κοινωνία. Γίνεται εξαιρετική δουλειά στην περιφέρεια και στους κοινωνικούς χώρους. Ελπίζω ότι γίνεται καλύτερη δουλειά στο κοινοβούλιο. Αυτό όμως δεν βγαίνει προς τα έξω κεντρικά. Δηλαδή, άλλα πράγματα απασχολούν τους ανθρώπους που δεν έχουν καμία κοινωνική παρέμβαση, δεν είναι δηλαδή, γνωστοί».

Δημοσιογράφος: Έχει προκύψει κάποιο θέμα με αφορμή στην κατανομή στην σύνθεση στις λίστες; Υπάρχει πρόβλημα εξαιτίας της παρουσίας του κου Πισία, στην κορυφή της ευρωλίστας;

Ν. Χρυσόγελος: «Αυτό σχετίζεται με το πολιτικό προφίλ. Όπως θα έχετε δει και στην ανακοίνωση, όλοι μας έχουμε πει ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αποδεχτούμε, έστω και με λανθασμένο τρόπο, τις διαδικασίες, αν αυτό οδηγεί πραγματικά σε μια ενδυνάμωση του πολιτικού μηνύματος και βοηθάει την κοινωνία να δει ότι έχουμε προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα. Αν δηλαδή και εμείς είμαστε μέρος της λύσης των προβλημάτων. Αν όμως γινόμαστε μέρος του προβλήματος, τότε δεν έχει νόημα κανείς να υποστηρίζει ένα σχήμα. Προσωπικά, με βάση αυτά που ισχύουν στους Οικολόγους Πράσινους, θα μπορούσα να είμαι ξανά ευρωβουλευτής στο δεύτερο μισό της θητείας. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με την ηθική και το νέο ήθος που θέλουμε στην πολιτική. Θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Όχι απλώς να συντηρούμαστε για προσωπικό συμφέρον. Τώρα ποιο είναι το διαφορετικό πολιτικό στίγμα; Υπάρχει διαφορά και αυτό είναι σαφές. Δεν έγινε αυτή η συζήτηση εσωτερικά στην διαδικασία για την εκλογή της λίστας. Πολλοί άνθρωποι σοκαρίστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια άλλη πολιτική προσέγγιση των θεμάτων. Ζητούσαμε να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι μέσα από ένα πολιτικό κείμενο, το οποίο επαναλαμβάνει τα αυτονόητα».

* Για το ενδεχόμενο συνεργασιών στο ευρωψηφοδέλτιο:

«Δεν νομίζω αυτή τη στιγμή, όπως είναι οι κομματικές συνθέσεις, ότι οι 58 έχουν την δυνατότητα να φέρουν στο προσκήνιο νέες ιδέες. Δεν βλέπω τι θα μπορούσαν να προσφέρουν αυτή την στιγμή. Ως κίνηση προσπαθεί να ξαναβρεθεί με το ΠαΣοΚ, να δώσει μια νέα ταυτότητα στο ΠαΣοΚ ή στην Δημοκρατική Αριστερά. Δηλαδή, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για μια αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος, αλλά σίγουρα για καινούργια πράγματα, που φέρνουν λύσεις. Βλέπετε γύρω σας ότι υπάρχει μια δημιουργική Ελλάδα, που δεν είναι αυτή η γκρίζα που βλέπουμε στις τηλεοράσεις. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αυτοί που δεν πάνε να ψηφίσουν. Και γι' αυτό και εμείς πήραμε αυτό το ρίσκο. Θα εκφράσουμε αυτό το κομμάτι της δημιουργικής Ελλάδας. Δεν έχει νόημα να βγούμε πάλι και να έχουμε απλά μια καρέκλα, μια θέση...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα