Ο Μ. Χρυσοχοΐδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος του ΠαΣοΚ στη Β' Αθήνας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε στις 26/04 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Για τους παράνομους μετανάστες, ενδεχόμενη συγκυβέρνηση και απαντώντας στη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη για τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, μεταξύ άλλων είπε:

* Για τα κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών:

«Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό. Το γεγονός ότι εκατοντάδες
χιλιάδες άνθρωποι κυκλοφορούν στους δρόμους, χωρίς να έχουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, μπαίνουν στη χώρα ανά πάσα στιγμή, η χώρα δείχνει ανοχύρωτη κι αυτό πρέπει να τελειώνει... Επιτέλους η Ελλάδα αλλάζει το μήνυμα. Όποιος μπαίνει σε αυτή τη χώρα, δεν θα κυκλοφορεί ελεύθερος, εφόσον είναι παράνομος και δεν δικαιούται άλλης προστασίας, εννοώ πολιτικού ασύλου κ.λπ. Και θα κρατείται φιλοξενούμενος για όσο χρειάζεται, προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του εθελοντικά... Με την πλήρη ευθύνη ενός υπουργού που ξέρει τι λέει, σας λέω ότι τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα, με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τα κέντρα αυτά».

* Με αφορμή τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» για τη διεξαγωγή των προεκλογικών ομιλιών του Μ. Χρυσοχοΐδη με ισχυρή αστυνομική δύναμη:

«Κάνω συγκεντρώσεις στη Β' Αθήνας, είμαι ο μοναδικός που κάνω συγκεντρώσεις. Προσπαθώ να διαδώσω τις ιδέες και τις προτάσεις του κόμματός μου. Υπάρχει τόση αστυνομική προστασία, όπως σε όλες τις συγκεντρώσεις, όλων των συναδέλφων. Να τα αφήσουν αυτά οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Το θέμα της ασφάλειας της κοινωνίας, της χώρας, των πολιτικών προσώπων, των απλών πολιτών στους οποίους διέθεσα άλλα 1000 παιδιά τα οποία αυτή την στιγμή είναι στη ΔΙΑΣ, αυτά πρέπει να πει ο κ. Μητσοτάκης. Όλα τα υπόλοιπα είναι απολύτως φθηνές δικαιολογίες και άλλοθι γι' αυτά που δεν έχουν κάνει αυτοί τόσα χρόνια».

* Για ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές:

«Την επόμενη μέρα η χώρα πρέπει να εκπέμπει εμπιστοσύνη προς τα έξω, σταθερότητα  και προς τα μέσα σιγουριά ότι τους επόμενους μήνες η χώρα θα πραγματοποιήσει όλες εκείνες τις αλλαγές που απαιτούνται, προκειμένου να υπερβούμε την κρίση. Υπάρχει μόνο ένα ζητούμενο. Αν θα υπάρξει ένα κοινό πρόγραμμα, με βάση και τις υποχρεώσεις τις χώρας, ούτως ώστε στη χώρα να υπάρχει κυβέρνηση που θα εκπέμπει εμπιστοσύνη, σταθερότητα και σιγουριά στους πολίτες και στους έξω, βεβαίως».

Δημοσιογράφος: Αυτό, ενδεχομένως, να μην αποκλείει και Σαμαρά πρωθυπουργό...

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Αυτά θα τεθούν την επόμενη μέρα. Και την επόμενη μέρα είναι όλα ανοιχτά. Θα δούμε λοιπόν τι θα γίνει. Θα δούμε και τον συσχετισμό δυνάμεων, θα δούμε και τις προθέσεις των κομμάτων».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα