Ο Λαβρόφ θα επισκεφθεί το Βελιγράδι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σερβία στις 16 και 17 Ιουνίου στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, τον πρωθυπουργό, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Οι επικείμενες επαφές θα επιτρέψουν ευρεία ανταλλαγή απόψεων για βασικές πτυχές των διμερών σχέσεων και για την πορεία υλοποίησης των στόχων που έχουν καθοριστεί και θα δώσουν τη δυνατότητα καθορισμού νέων κατευθύνσεων στη
συνεργασία" ανέφερε ο ανώτατος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αλεξάνταρ Λουκάσεβιτς στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

"Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη διεύρυνση της πολιτικής συνεργασίας στο πνεύμα της διακήρυξης για τη στρατηγική συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας" είπε ο κ. Λουκάσεβιτς.

Τόνισε ακόμη ότι η Ρωσία αναμένει "ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για τα επίκαιρα διεθνή προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων και της κατάστασης στα Βαλκάνια".

Στις συνομιλίες του κ. Λαβρόφ με τις σερβικές αρχές θα δοθεί επίσης ιδιαίτερη σημασία στις εμπορικο-οικονομικές ανταλλαγές, είπε ο κ. Λουκάσεβιτς υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία στον τομέα αυτό είναι πολύ ισχυρή και ότι το επίπεδο των εμπορικών ανταλλαγών το 2013 ανήλθε στα 2 δισ. δολ., καταγράφοντας αύξηση 15% σε σύγκριση με το 2012.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν το έργο του αγωγού φυσικού αερίου "South Stream", αλλά και ο εκσυγχρονισμός των σερβικών σιδηροδρόμων με τη βοήθεια δανείου ύψους 800 εκ. δολαρίων από τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα