«Ο λαός έδωσε όσα μπορούσε»

«Καταλαβαίνω τι θα ακούσω. Συμπλέω με αυτά που λέτε. Ο λαός έχει δώσει όλα όσα μπορούσε να δώσει. Όταν είδα την κ. Μέρκελ της είπα: «αν θέλετε κι άλλα μέτρα να αναζητήσετε άλλο λαό», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας κατά την συνάντηση του με την ΓΣΕΕ.
Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των εργαζόμενων, ο κ. Παπούλιας σημείωσε: «Από την άλλη πλευρά δίνεται μία μάχη για να επιζήσει η Ελλάδα
κι αν επιζήσει η Ελλάδα όλα τα άλλα θα τα βρούμε. Η προσφορά όλων μας πρέπει να αναλογεί στο τι μπορεί να δώσει ο καθένας από μας. Είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν άλλοι να κάνουν το κορόιδο, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν. Η κοινωνική συνοχή βασίζεται σε μια δίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν βρήκαμε τους εργαζόμενους να τους φορτώσουμε όλη την κρίση».

Αναφερόμενος στο εάν τα βάρη έχουν κατανεμηθεί αναλογικά είπε: «Υπάρχουν κάποιοι κύριοι που βγάζουν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά στο εξωτερικό και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο. Όταν συνάντησα την κ. Μέρκελ με ρώτησε τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες. Τι να σας πω βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Ο καθένας συμπεριφέρεται ανάλογα με τον πατριωτισμό του».
Keywords
Τυχαία Θέματα