Ο Κυρ. Μητσοτάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στις 2/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Πόσο εγγυημένες είναι οι καταθέσεις;

Κυρ. Μητσοτάκης: «Όσο εγγυημένο ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα το ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες».

Δημοσιογράφος: Καταλαβαίνω ότι εσείς είστε υποστηρικτής του "ναι" στο δημοψήφισμα.

Υπάρχει όμως ο αντίλογος που λέει "να ψηφίσω "ναι". Γιατί όμως; Για να έχω ξανά τα ίδια μέτρα, φόρους, μειώσεις μισθών κ.λπ.";

Κυρ. Μητσοτάκης: «Να ψηφίσω "ναι" για να μπορέσω να κρατήσω ανοιχτό το παράθυρο της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα έχει η Ευρώπη τη δυνατότητα να μας προσφέρει μία καλύτερη συμφωνία από αυτή που υπάρχει σήμερα στο τραπέζι... Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσε η χώρα να πετύχει μία πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή η οποία υπάρχει στο τραπέζι. Πάντα υπήρχε αυτή η συμφωνία στο τραπέζι... Η δικιά μας κυβέρνηση δεν κατάφερε να την εφαρμόσει πλήρως, επειδή σε ένα βαθμό υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού. Η κυβέρνηση του κου Τσίπρα είναι αδύνατο να εφαρμόσει μία τέτοια πολιτική, διότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μεγαλώσει το κράτος...».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση χθες και προχθές υπέγραψε μία σειρά από ΦΕΚ όπου τοποθετεί ξανά στον κρατικό μηχανισμό διαθέσιμους, οι οποίοι είχαν βγει σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση και διορίζει ξανά κόσμο στο μετρό. Την ώρα η χώρα που χάνεται πραγματικά, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι πώς θα εξυπηρετήσει τα ρουσφέτια της. Η απορία που έχω βέβαια είναι αν το 12% ο κ. Κατρούγκαλος θα το πάρει σε ευρώ ή σε δραχμές».

Σε άλλο σημείο είπε: «Αν ο ελληνικός λαός τελικά επιλέξει το "όχι", δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει ίσως και για το θεαθήναι να διαπραγματευτεί για καλύτερη συμφωνία και μετά θα οδηγήσει νομοτελειακά τη χώρα έξω από το ευρώ, κάτι το οποίο είπε και με πολύ κυνικό τρόπο ο κ. Φίλης χτες. Αποκαλύπτεται τώρα η "τρόικα της δραχμής" και αναφέρομαι στα τρία κόμματα, τα οποία ψήφισαν υπέρ του δημοψηφίσματος, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα