Δεν τα βρήκαν

Ομπάμα και Πούτιν δεν τα βρήκαν στη σύνοδο της Ομάδας των 20 στην Αγία Πετρούπολη, αναφορικά με τη συριακή κρίση, καθώς επέμειναν ο καθένας στις θέσεις του.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι εκτιμά την ισχυρή υποστήριξη του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ όσον αφορά την ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας μετά την επίθεσητης 21ης Αυγούστου.

Ο Ομπάμα συναντήθηκε με τον γάλλο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στην Αγία Πετρούπολη.

Οαμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι εκτιμά την υποστήριξη του Ολάντ υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης στη

Συρία, η οποία, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «θα είναι περιορισμένη», και θα γίνει σε απάντηση σε «αυτές τις ειδεχθείς πράξεις».

Ο Ολάντ δήλωσεαπό την πλευρά του στους δημοσιογράφους ότι για την ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας είναι απαραίτητη μια όσο το δυνατόν πιο ευρεία συμμαχία, ενώ πρόσθεσε ότι αν δεν υπάρξει απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα υπάρχει ο κίνδυνος για μια νέα τέτοια επίθεση.

«Ο καθένας στις θέσεις του»

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι συναντήθηκε με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 στην Αγία Πετρούπολη για να συζητήσουν για τη συριακή κρίση, άκουσαν ο ένας τον άλλον, όμως επέμειναν ο καθένας στις θέσεις του.

«Συναντηθήκαμεμε τον αμερικανό πρόεδρο σήμερα», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση διήρκησε «20 με 30 λεπτά». «Καθένας επέμεινε στις θέσεις του», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

ΟΠούτιν θεωρεί υπεύθυνους για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου τους αντιπάλους της συριακής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια πρόκληση ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία και θα ανακόψει την ανάπτυξη.

Εξάλλουο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Ομπάμα δεν ζήτησε την έκδοση του πρώην τεχνικού συμβούλου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, που έχει λάβει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία.

Η έκδοση θα ήταν αδύνατη διότι ο Σνόουντεν «δεν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα στο έδαφός μας», επεσήμανε ο Πούτιν.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα