Ο Κ. Ρεσβάνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο δημοσιογράφος και μέλος των 58, Κώστας Ρεσβάνης, μίλησε στις 18/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Είχε γίνει μια πρώτη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο και με μια πολυμελή ομάδα, -κατά τη γνώμη μου ως μη όφειλε- από τους 58 και τις κινήσεις. Εκεί ειπώθηκαν κάποια πράγματα και δόθηκαν διαβεβαιώσεις και από τον κ. Βενιζέλο και από εμάς. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν και

άλλα θέματα -εσείς τα λέτε "αγκάθια", εγώ τις λέω λεπτομέρειες- και γνωρίζετε καμιά φορά τι κρύβεται στις λεπτομέρειες. Άλλοι μίλησαν για καχυποψία των 58. Εγώ θα έλεγα ότι πρόκειται για αυτό που λένε οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δηλαδή, υπήρξαν πράγματα, όπως η μορφή, η φυσιογνωμία του ψηφοδελτίου ή το ξεδιάλεγμα των υποψηφίων».

Δημοσιογράφος: Μου έκανε εντύπωση στην τελευταία ανακοίνωση των 58 μετά την ολομέλεια της Κυριακής, το γεγονός ότι οι 58 θέλουν να έχουν άμεση άποψη για τα κριτήρια, με βάση τα οποία το ΠαΣοΚ θα επιλέξει τους ευρωβουλευτές του.

Κ. Ρεσβάνης: «Ναι. Το ίδιο ισχύει και για το ΠαΣοΚ, βέβαια, όσον αφορά τους 58. Αυτό συζητάμε, για να μη βρεθούμε προ απροόπτου. Αν προέκυπτε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για κάποιον υποψήφιο, για τον οποίο δεν είχαν γίνει λεπτομερείς συζητήσεις, σκεφτείτε πόσο καταστροφικό θα ήταν, ενώ θα ξεκινούσαν οι συνδιασκέψεις κ.λπ. Αυτά θέλουμε να αποφύγουμε και σας διαβεβαιώ με καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές».

Δημοσιογράφος: Καταλαβαίνω από το ρεπορτάζ ότι οι 58 δεν θα ήθελαν στο ευρωψηφοδέλτιο πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως έχουν βαριά κομματική σφραγίδα. Είναι έτσι;

Κ. Ρεσβάνης: «Είναι προφανές ότι ούτε το ΠαΣοΚ θέλει κάτι τέτοιο. Αλλά αυτά θα συζητηθούν στις τριμελείς επιτροπές. Αυτά πάλι άλλοι τα θεωρούν "αγκάθια", άλλοι καλούς λογαριασμούς, όπως είπα προηγουμένως. Αυτά προσπαθούμε να αποφύγουμε. Ένα μελλοντικό χοντρό πρόβλημα».

Δημοσιογράφος: Γνωρίζω ότι στην ολομέλεια των 58 υπήρχαν δεύτερες σκέψεις να προχωρήσετε πιο γρήγορα, να πάτε πρώτα σε συνδιάσκεψη και μετά να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Εκτιμάτε ότι υπάρχει ενδεχόμενο -γιατί το διάστημα δεν είναι μεγάλο-, να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες και να μην μετάσχετε στην συνδιάσκεψη, άρα και στις ευρωεκλογές;

Κ. Ρεσβάνης: «Όχι, δεν είναι έτσι. Οι 58 έχουν την ωριμότητα να καταλάβουν ότι η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές με το ΠαΣοΚ και τις κινήσεις είναι κάτι που περιμένει όλος ο κόσμος. Επομένως, επιμέρους θέματα, όπως αυτό που αναφέρατε προηγουμένως ξεπερνιούνται μέρα με τη μέρα».

Δημοσιογράφος: Άρα στόχος είναι οι ευρωεκλογές πάση θυσία;

Κ. Ρεσβάνης: «Είναι πολύ απόλυτο αυτό που λέτε».

Δημοσιογράφος: Κατά τη γνώμη σας, ποιο πρέπει να είναι το προφίλ του ανθρώπου που θα είναι επικεφαλής στις ευρωεκλογές, διότι ακούμε κατά καιρούς τόσα ονόματα... Τα κριτήρια πρέπει να είναι ηλικιακά, πολιτικά, αναφορές άλλου είδους;

Κ Ρεσβάνης: «Το έχουμε διατυπώσει. Ανανέωση και αξιοκρατία. Και βρίσκονται αρκετοί στο περίγραμμα που σας δίνω».

Δημοσιογράφος: Αρκετοί από τους 58;

Κ. Ρεσβάνης: «Και από τους 58 και από το ΠαΣοΚ. Δεν έχει γίνει ακόμα καταγραφή προσώπων ακόμα. Θα γίνει αυτές τις μέρες».

Σε άλλο σημείο είπε: «Για εμάς έχει μεγάλη σημασία ο ορισμός ενός εκπροσώπου Τύπου. Διότι, καθημερινά, διαδίδονται παρανοήσεις έως και ψεύδη, γύρω από τις συνεδριάσεις, τις αποφάσεις μας και ό,τι γενικότερα συμβαίνει στην πρωτοβουλία. Είναι αναγκαία λοιπόν η ύπαρξη εκπροσώπου Τύπου και εγώ θα το απαιτήσω έντονα. Από εκεί και έπειτα βέβαια πάντα υπάρχουν τα παραπολιτικά...».

Δημοσιογράφος: Εσείς είστε υπέρ της άποψης ότι ενδεχομένως δεν θα χρειαζόταν να υπάρξει απεικόνιση στο ευρωψηφοδέλτιο του τίτλου ή των συμβόλων των κομμάτων ή των κινήσεων που θα συμμετάσχουν σ' αυτό το κοινό ευρωψηφοδέλτιο;

Κ. Ρεσβάνης: «Είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν οι τριμελείς επιτροπές και εκεί θα οριστικοποιηθεί. Εγώ θεωρώ ότι το ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να υπάρχει κάτω από την ομπρέλα του SPD. Δεν χρειάζεται η καταγραφή τόσων συμβόλων και τίτλων. Είναι πάρα πολλές κινήσεις. Και εικαστικά να το δει κανένας, θα είναι λίγο αντιαισθητικό».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα