«Ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει»

Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής. «Ζήτησα την παραίτηση του κ. Παπανδρέου για να πάει η χώρα σε εκλογές υπό ομαλές συνθήκες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Ο κ. Παπανδρέου
κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του» τόνισε ο κ. Σαμαράς. «Είχα πει ξεκάθαρα πως άλλο πράγμα είναι είναι η δανειακή σύμβαση από τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας πως οι αντιρρήσεις της ΝΔ με το μίγμα πολιτικής παραμένουν ακέραιες.

Τόνισε ακόμη πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης με σκοπό να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση από του Βουλή και στη συνέχεια να γίνουν εκλογές, τόνισε πως δεν δέχθηκε και δεν ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση.

Το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ζήτησε νωρίτερα μιλώντας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τα περί δημοψηφίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα