Ο Κ. Καρτάλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Κώστας Καρτάλης, μίλησε στις 11/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιώργο Αποστολίδη. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Στόχος πρέπει να είναι πάντα να βρούμε τα αντισώματα, για να περάσει αυτή η κρίση με τις λιγότερες δυνατόν "ουλές". Για παράδειγμα, αρκετοί βουλευτές προσπαθούμε να υπάρξει και ένα "κούρεμα" ιδιωτικών δανείων, όταν κάποιος βρίσκεται σε πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Να υπάρξει αναδιάρθρωση
των ιδιωτικών δανείων, όχι μόνο αυτά που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά από αυτά που έχουν πάρει και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από ιδιωτικές τράπεζες. Όπως επίσης, να υπάρχει και μια συνεννόηση με την εφορία, ώστε οι οφειλές οι οποίες υπάρχουν, να απλώνονται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για να μην επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο μια οικογένεια, η οποία έχει προβλήματα εργασίας. Πάνω σε αυτά έχουν προστεθεί και πολλές προσπάθειες που έχουν δρομολογηθεί για βραχύβια προγράμματα -πεντάμηνα, εξάμηνα-, τα οποία δρομολογούν οι δήμοι, τα υπουργεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, για να μπορέσει να υπάρξει μια πρόσκαιρη απασχόληση ανθρώπων, που έχασαν ξαφνικά τη δουλειά τους».

Σε άλλο σημείο είπε: «Ο τραπεζικός τομέας έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για  την πολύ μεγάλη "φούσκα" ευημερίας που παρουσιάστηκε στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, για την υπερβολική δανειοδότηση συμπολιτών μας, που αντί να πηγαίνουν στην τράπεζα όπως θα έπρεπε και να καταθέτουν τις μικρές τους αποταμιεύσεις, η τράπεζα τους δανειοδοτούσε την ιδιωτική τους ζωή, στην ουσία, το έλλειμμα το οποίο είχαν στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Οι τράπεζες σήμερα είναι σε μια διαδικασία ανακεφαλοποίησης. Οφείλουν να αλλάξουν τα τραπεζικά τους προϊόντα, να μπουν σε μια καλύτερη λογική σε σχέση με τους πολίτες, να μειώσουν τα επιτόκιά τους και νομίζω το κράτος με την ρυθμιστική παρέμβαση -την οποία δρομολογεί αυτό το διάστημα-, πρέπει να ζητήσει αυστηρότερους κανόνες λειτουργίας των τραπεζών, σε ό,τι αφορά στην καταναλωτική πίστη».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα